Zeven tieners voor geweld in Bovendonk aangehouden

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft dinsdag 24 en woensdag 25 april zeven verdachten aangehouden voor drie openlijke geweldplegingen en bedreigingen in de wijk Bovendonk. Vijf van hen werden op school aangehouden.

De zeven worden verdacht van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging op 21 maart. Een 15-jarige jongen uit Wouw werd op de Bovendonk van zijn fiets getrokken door meerdere jongens, nadat hij op school bedreigd was. De jongen werd meerdere malen geschopt en geslagen en liep onder andere zwellingen in zijn gezicht op. Van hem is aangifte opgenomen en de politie stelde een onderzoek in.

Op 3 april werd een 16-jarige Roosendaler mishandeld en bedreigd door meerdere jongens. Ook werd hij bedreigd met een mes. Een dag later werd hij opnieuw door dezelfde jongens bedreigd. Van beide incidenten is aangifte opgenomen.

De politie hield dinsdag en woensdag zeven verdachten aan voor de mishandelingen en bedreigingen. Met medewerking van een school in de omgeving, getuigen en aangevers konden de verdachten worden aangehouden. Vijf van hen werden aangehouden op school. Twee andere verdachten werden thuis aangehouden.

De verdachten, inwoners van Roosendaal in de leeftijd tussen de 14 en 21 jaar, zijn in verzekering gesteld. Vijf minderjarige verdachten zijn donderdagavond in vrijheid gesteld. De andere twee zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten nog vast. Tegen alle verdachten wordt dossier opgemaakt.