Fietsendieven aangehouden in Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft maandagmiddag 2 april rond 12.00 uur op de Takspui In Roosendaal twee fietsendieven op heterdaad aangehouden. De mannen hadden in de VW-Transporter waarin zij reden, een gestolen fiets liggen.

De politie controleerde de auto, na een melding van een alerte getuige dat op de Trekvaart in Rucphen een nieuwe afgesloten fiets in een busje geladen werd. De auto was weggereden in de richting van de Ruchphensebaan.

De politie kreeg om 11.45 uur een melding dat op de Trekvaart twee mannen een gloednieuwe fiets in een busje geladen hadden. De melder gaf ook het kenteken van de auto en de rijrichting door. Agenten van de Noodhulp in Roosendaal zagen de bedoelde auto rijden en gaven de bestuurder op de Takspui een stopteken.
In de auto zaten een 25-jarige Pool en een 23-jarige man uit Litouwen. In de laadruimte lag een fiets met het slot er nog op. Beide mannen zijn daarop aangehouden.
Zij deden afstand van de gestolen fiets, deze is aan de rechtmatige eigenaresse, een 53-jarige vrouw uit Rucphen terug gegeven. De politie onderzoekt of het duo zich aan meer fietsendiefstallen heeft schuldig gemaakt.