Autodieven op de vlucht voor wakker geworden bewoner

Geschreven door Redactie op .

Een bewoner van een woning aan de Mathildadonk in Roosendaal is in de nacht van zaterdag op zondag 22 april ruw in zijn slaap gewekt door inbrekers. De 25-jarige man hoorde rond 02.45 uur verdachte geluiden. Toen hij polshoogte ging nemen, zag hij drie inbrekers zijn huis uit vluchten.

De dieven hadden kans gezien om zijn portemonnee en autosleutels mee te nemen. Buiten stond de deuren van zijn beige Mercedes al open. Kennelijk hadden de dieven het voorzien op deze auto, maar moesten ze het voertuig bij hun vlucht noodgedwongen achterlaten. Achteraf bleek dat ze waren binnengekomen door een bovenlichtje te forceren.

De gewaarschuwde politie heeft de omgeving nog afgezocht naar de daders maar die zijn niet meer gevonden. Er is een aangifte van de gedupeerde Roosendaler opgenomen en de technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld in en rond de bewuste woning.

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven in bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen. Het advies is om autosleutels niet in het zicht weg te leggen.

De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.