25 auto's opengebroken voor airbags

Geschreven door Redactie op .

Bij een autobedrijf in Roosendaal aan de Belder zijn 25 auto's opengebroken. De daders gingen er vandoor met gedemonteerde 50 airbags.

De diefstal vond plaats tussen maandagavond 30 juli 18.30 uur en dinsdagmorgen 31 juli 2012 07.15 uur. De daders betraden tussen die tijden het bedrijfsterrein aan De Belder in Roosendaal. Het terrein is rondom afgesloten met een metalen hekwerk.

Op het terrein werden in totaal 25 auto's opengebroken. De daders hadden daarbij de voorkeur voor het merk Suzuki. De overige aanwezige automerken werden namelijk ongemoeid gelaten. Uit alle opengebroken auto's werden twee airbags (bedoeld voor de bestuurder en de bijrijder) zorgvuldig gedemonteerd.
De politie heeft van het gedupeerde bedrijf een aangifte opgenomen. Forensisch rechercheurs stelden een technisch onderzoek in en rond het bedrijfsterrein. Daarbij werden achtergebleven sporen veilig gesteld.
De politie vraagt mensen die in de omgeving van De Belder iets verdachts gezien hebben of andere informatie hebben die van belang kan zijn contact op met de politie Roosendaal via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).