Lading sigaretten uitgebrand op toerit A17-A16

Geschreven door Redactie op .

Doordat een oplegger, gevuld met 23 pallets (8100 kg) sigaretten, op de toerit van de A17 naar de A16 brandend stil kwam te staan, moest het verkeer de gehele nacht via de A58 worden omgeleid.

Woensdag 22 augustus rond 23.00 uur merkte de Roosendaalse bestuurder (38) van de trekker met oplegger dat er brand was bij zijn lading. Hij zette de truck aan de kant en begon direct te blussen. Drie brandblussers later was de brand echter nog niet onder controle.

Daarom spoedde de chauffeur zich om de trekker van de oplegger los te koppelen. Ondertussen was ook de brandweer gearriveerd, die het blussen overnam. Gezien de aard van de lading, 8100 kg. sigaretten, laaide het vuur echter steeds weer op.
Toen de brand tegen spitstijd (06.00 uur) nog steeds niet volledig onder controle was, werd besloten de gehele nog smeulende oplegger op een dieplader te takelen en weg te halen. Dat gebeurde onder voordurende begeleiding van de brandweer omdat de brand steeds weer dreigde op te laaien. Voor de echte spitsdrukte was zodoende de weg weer vrij.