Politie slaat slag tegen drugshandel Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

In de strijd tegen de drugshandel in Roosendaal heeft de politie dinsdag 28 februari een aardige slag geslagen. Er werden negen verdachten aangehouden. Zes van hen uit Roosendaal en Hoeven, in leeftijd variërend van 17 tot 4e1 jaar, zijn in hechtenis genomen.

De actie van dinsdag was de afronding van een bijna twee maanden durend onderzoek. Tijdens de actie werden meer dan 60 politiemensen ingezet.

Aanleiding voor het onderzoek waren veelvuldige klachten van vermeende drugshandel in enkele wijken van Roosendaal. De betreffende wijkagenten, die deze klachten ontvingen, zochten en kregen vervolgens ondersteuning van het zogeheten PGO-team (Probleem Gerichte Opsporing).
Dit team begon begin januari een onderzoek naar de vermeende drugshandel van de verdachten. Dat resulteerde dinsdag in de ruiming van een aantal hennepkwekerijen en invallen in drie woningen.
In de woningen van de verdachten werden onder andere één vuurwapen en soft- en harddrugs aangetroffen. Bij de kwekerijen werden drie personen aangehouden die na verhoor weer in vrijheid werden gesteld.
Zes verdachten, inwoners van Roosendaal en Hoeven in de leeftijden variërend van 17 tot 41 jaar, zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld.

Het team Probleem Gerichte Opsporing maakt deel uit van de recherchecapaciteit in het district Bergen op Zoom waar Roosendaal onder valt. In september 2011 heeft de politieregio Midden en West Brabant de Team- en Districtrecherche capaciteit samengevoegd en opgesplitst in de teams "Recherche Opvang", "Lokale Ernstige en Georganiseerde Criminaliteit" en "Probleem Gerichte Opsporing" om daarmee gehoor te geven aan een meer procesmatige aanpak van zaken.