'Pas op voor oplichter die zegt van de gemeente te zijn'

Geschreven door Redactie op .

De politie waarschuwt burgers voor een oplichter, die de afgelopen weken al meerdere keren toesloeg. De man, die zich uitgeeft als gemeenteambtenaar, heeft het vooral gemunt op oudere mensen.

De keurig geklede man belt bij mensen aan en vertelt hen dat ze geld terug krijgen van de gemeente. Om dit geld terug te krijgen moeten ze eerst een bedrag contant voldoen. In een paar gevallen lukte het hem het geld af te troggelen.

De politie nam enkele aangiften op en kreeg ook meldingen van poging tot oplichting. Dit gebeurde onder andere aan het Landjuweel en de Burgemeester Freijterslaan.
Wijkagent Dre van Roomen verstuurde meerdere tweets over het onderwerp, onder andere ook met een link naar een website met preventietips: www.politiekeurmerk.nl/consument/babbeltrucs. Ook heeft hij contact opgenomen met de gemeente en heeft hij contact met de woningstichting die veel ouderenwoningen beheert.
De wijkagent heeft ouderen zelf actief bezocht en opgeroepen nooit op dit soort verhalen in te gaan. Een instantie als de gemeente zal nooit aan de deur om contant geld vragen om vervolgens weer een bedrag terug te storten