Politie onderschept drugskoeriers

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 16 februari na een achtervolging inzittenden van twee twee auto's aangehouden. Een van de mannen die werden aangehouden was een 32-jarige Roosendaler met enkele duizenden euro's op zak. De politie spreekt over drugskoeriers.

Rond 03.00 uur trokken twee auto's de aandacht van surveillerende agenten. Het ging om een Nederlandse personen en een auto met een Franse kentekenplaat. Uit het verkeergedrag bleek dat de inzittenden van beide voertuigen bij elkaar hoorden.

De twee auto gingen er samen met hoge snelheid in dezelfde richting vandoor toen zij politie zagen naderen. Er ontstond een achtervolging, waarbij een Seat met het Nederlandse kenteken stopte na een stopteken op de A58.
De Franse auto (Renault Clio) kon in Sint Willebrord onderschept worden. De bestuurder was een 32-jarige Fransman. In zijn directe omgeving vonden de agenten een sporttas met daarin grote gripzakken hennep en meerdere blokken hasj, gewikkeld in aluminiumfolie.

De Nederlandse auto had twee inzittenden, een 32-jarige inwoner van Roosendaal en een 46-jarige man uit Dordrecht. De Roosendaler was in het bezit van een geldbedrag van enkele duizenden euro's. Dit geld is, net als de verdovende middelen, door de politie in beslag genomen.
De drie verdachten zijn in het belang van het verder onderzoek ingesloten.