De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 september 2020

 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).
 • Zaalvoetbal: beide vrouwenteams pakken thuis de overwinning
  Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalvereniging Bistol Team is na twee wedstrijden in de nieuwe competitie nog ongeslagen. Vorige week vrijdag werd LRC met 2-7 verslagen en afgelopen woensdag was ZVS het volgende slachtoffer. Het werd 8-2.
 • Weer records gebroken, vandaag nog boven gemiddelde
  Gisteren 35 graden gemeten en afgelopen nacht 17 graden. Vandaag (woensdag) is er meer bewolking en zal de temperatuur wat matigen, maar nog altijd hoger dan gemiddeld, met nog kans op 24 of 25 graden. De wind is zwak tot matig uit noordoost.
 • Qoqo danst ‘Lily Dale’ in bibliotheek (7-8 nov)
  Op zaterdag 7 en zondag 8 november danst Qoqo, de Roosendaalse school voor klassiek ballet, moderne dans, moderne/jazzdans en podiumkunsten, in de hal van de bibliotheek in Roosendaal de verhalende moderne dansvoorstelling 'Lily Dale'. Vanwege corona-regels kunnen maximaal 40 mensen een voorstelling bijwonen. Er zijn drie voorstellingen gepland.
 • Nieuw groepsuitje: Roosendaalse bierwandelingen
  Het Roosendaals Biergilde, acht biercafés uit de binnenstad én VVV Roosendaal hebben de handen ineengeslagen voor hét nieuwe groepsuitje in Roosendaal: de bierwandelingen. Op zaterdag 19 september wordt de eerste wandeling gelopen en vanaf dat moment is het arrangement te boeken door alle bierliefhebbers.
 • Jeugddag Wieler Talent van Roosendaal (4 okt)
  Wielerplatform Roosendaal organiseert op zondag 4 oktober in samenwerking met Klaar voor de Start een wedstrijddag voor de jeugd van 7 tot en met 14 jaar op Wieler Experience aan de Buijenstraat in Roosendaal. In vier leeftijdsgroepen wordt naar 'het Fietstalent van Roosendaal' gezocht. Wie mee wil doen moet zich vóór 2 oktober aanmelden via talentvanroosendaal@gmail.com

Boze horecaman (46) opgepakt voor bedreiging ambtenaren

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft dinsdagmorgen 15 februari in overleg met de officier van justitie een 46-jarige Roosendaler aangehouden op de verdenking van bedreiging van twee ambtenaren van de gemeente Roosendaal. Hij is na verhoor, voorzien van een dagvaarding, weer in vrijheid gesteld. De gemeente heeft aangifte gedaan.

De horecaondernemer was boos op een medewerker van de gemeente vanwege controles die met betrekking tot zijn bedrijfspand waren uitgevoerd. Hij zou daarbij onder meer uitgelaten hebben dat hij de betrokken ambtenaar kapot zou maken.
Verder zou hij naar een andere ambtenaar vragend geroepen hebben of hij de volgende keer als hij een parkeerbon zou krijgen iemand zou moeten neerslaan.


De gemeente Roosendaal heeft aangifte gedaan van bedreigingen. Volgens de gemeente hield de horecaondernemer zich onder andere niet aan het parkeerregime en ontving hiervoor diverse bekeuringen. Ook op een aantal bouwkundige en milieutechnische onderwerpen is hij aangesproken en heeft daar boetes voor ontvangen.

"Twee ambtenaren van Handhaving werden met de dood bedreigd", aldus de gemeente.

Burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal: “Dat je als ambtenaar van de gemeente wordt geïntimideerd of bedreigd, hetzij fysiek of verbaal, vind ik onacceptabel. De betreffende medewerkers deden dan ook aangifte bij de politie. Er is maar één hand die je mag uitsteken naar ambtenaren, bestuurders en hulpverleners en dat is de helpende hand. Voor het overige blijf je van ze af. Het is belangrijk dat we ons werk kunnen blijven doen omwille van de publieke zaak.”

"Als iemand het niet eens is met bijvoorbeeld het parkeerregime, staan hem of haar diverse middelen ter beschikking om bezwaar te maken. Behalve het aanvragen van een parkeerontheffing of het schriftelijk bezwaar aantekenen tegen de boete, is er politieke controle, bijvoorbeeld via de gemeenteraad en rechterlijke controle, bijvoorbeeld via de (bestuurs)rechter", aldus de gemeente.