De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

  • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
    Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
  • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
    De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
  • Weekend met (veel) bewolking
    Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
  • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
    Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
  • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
    Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
  • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
    Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
  • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
    De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
  • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
    Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
  • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
    'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
  • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
    Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Vrouw (71) in woning bruut overvallen

Geschreven door Redactie op .

Op vrijdag 20 januari, kort na 18.00 uur, zijn twee mannen, vermomd door het dragen van een helm, een woning binnen gedrongen aan de Wouwbaan in Roosendaal. Ze overvielen vervolgens de daar aanwezige 71-jarige vrouw des huize.

De daders kwamen via de achterzijde de woning binnen. Daar was op dat moment de 71 jarige bewoonster alleen thuis. Terwijl één dader aan de achterzijde op de uitkijk leek te blijven staan, werd het slachtoffer door de andere dader bedreigd met een vuurwapen en gesommeerd geld te geven.

Onder deze bedreiging werd uiteindelijk geld en sieraden buit gemaakt. Nadat het slachtoffer op een stoel vastgebonden was, verlieten de daders de woning weer.
Direct na de overval werd een buurtonderzoek ingesteld. Rechercheurs een uitgebreid onderzoek gestart naar de daders van deze brute overval.