De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Aanhoudingen drugshandel Stampersgat en Sprundel

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft zondagavond 8 januari drie verdachten van drugshandel uit Sprundel en Stampersgat aangehouden. In een woning in Stampersgat werd hennep, speed en GHB in beslag genomen. Ook bij controles van een auto werden drugs ontdekt.

De politie had al langer het vermoeden dat vanuit een woning in Stampersgat in drugs werd gehandeld. Zaterdag werd een van de verdachten al aangehouden in het bezit van GHB. Zondag werd hij wederom aangehouden samen met de bewoner van de betreffende woning. In de woning werd hennep, speed en GHB in beslag genomen.

Zaterdagavond hielden agenten een auto staande op de Gastelseweg. De agenten zagen het voertuig door rood verkeerslicht rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De 29-jarige bestuurder uit Sprundel werd aangesproken. Op de vraag of er drugs in het voertuig waren antwoordde de man ontkennend.
De bestuurder was zenuwachtig en de agenten besloten het voertuig te doorzoeken. In het omhulsel van de versnellingspook bleken flesjes met GHB verstopt te zijn. In totaal ging het om 600 ml. Ook werd er een kleine hoeveelheid speed, een wapenstok, een stanleymes en een zakmes aangetroffen.
In de auto lag een navigatiesysteem waarvan de verdacht later verklaarde dat hij dit voor een klein bedrag van een bekende had gekocht. Vermoedelijk was het apparaat gestolen. De politie onderzoekt waar het vandaan komt. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Zondagavond zagen agenten twee mannen vertrekken vanuit een woning in Sprundel. Het ging om hetzelfde voertuig als waar de man uit Sprundel de dag ervoor in reed. Agenten besloten de auto opnieuw te controleren op de Noordzeedijk. In de auto lagen meerdere flesjes GHB. De bestuurder werd opnieuw aangehouden en ook de bijrijder, een 28-jarige man uit Stampersgat, zijn aangehouden.
De politie besloot de woning van de 28-jarige man in de Markiezaatstraat te doorzoeken. Hier werd 425 ml GHB, ruim 13 gram hennep en ruim 18 gram amfetamine aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw die in de woning aanwezig was, een 40-jarige vrouw, is ook aangehouden. De mannelijke verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.