De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

09 juli 2020

 • Komend seizoen drie vrouwenteams bij rkvv Roosendaal
  De Roosendaalse voetbalvereniging rkvv Roosendaal brengt komend seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis drie vrouwenteams in de competitie. 'Ik kan tenminste niet terugvinden dat we eerder drie damesteams hadden', zegt ook Mary Kanters van de communicatiecommissie van de club.
 • 20-jarige Roosendaalse drugsdealer gevolgd en aangehouden
  De politie heeft dinsdagmiddag 7 juli in Roosendaal drie jongemannen voor het dealen, het bezit en het gebruik van drugs aangehouden. De arrestaties volgden na diverse tips en een vooronderzoek. De dealer is een 20-jarige man uit Roosendaal. De twee anderen waren in de uitvalsbasis van de dealer drugs aan het gebruiken.
 • Duidelijkere diagnoses in Bravis door endo-echografie
  Bravis ziekenhuis heeft een nieuw endo-echografieapparaat in gebruik genomen, dat voordelen biedt voor zowel patiënt als behandelaar. Maag-, darm- en leverartsen Kim van Boxtel en Eri-Jo Schouten hebben maandag 6 juli de eerste endo-echografie van het Bravis ziekenhuis uitgevoerd.
 • Veel bewolking en regen
  Een langgerekte storing trekt van west naar oost en bezorgt ons vandaag (woensdag) een natte dag. De temperatuur komt niet veel hoger dan 16 of 17 graden, bij een zwakke tot matige wind uit zuidwest.
 • Bristol Team zoekt speelsters voor VR1 en voor nieuw team onder 19
  Zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal zoekt nieuwe speelsters voor het bestaande eerste vrouwenteam, maar ook speelsters voor een nieuw team voor meiden onder 19, dat komend seizoen voor het eerst in de competitie uitkomt.
 • Burgemeester Han van Midden: ‘Dringend beroep om buitengebied veilig te houden’
  In een reactie op de ontdekking van folter- en gevangeniscontainers van de onderwereld in Wouwse Plantage doet burgemeester Han van Midden een dringend beroep op alle inwoners om het buitengebied veilig te houden. Hij begrijpt dat inwoners zich onveilig voelen als criminelen zo dicht in de buurt komen. Hij is benieuwd naar de onderzoeken van politie en justitie, zodat hij 'de bestuurlijke maatregelen kan nemen, die hier nodig zijn om de openbare orde en veiligheid in de buurt te herstellen'.
 • Politie bevestigt folter- en gevangenis-containers in Wouwse Plantage
  De politie heeft vandaag (7 juli) bevestigd dat de Landelijke Eenheid op 22 juni zes mannen aangehouden, die worden verdacht van het voorbereiden van ontvoeringen en gijzelingen in het criminele milieu. In een loods in Wouwse Plantage trof de politie bij een inval zeven zeecontainers aan, waarvan er zes waren ingericht als gevangeniscel. Een zevende zeecontainer noemden de verdachten de “behandelkamer”, overduidelijk bedoeld en in gereedheid gebracht om mensen te martelen.
 • Gewonde bij schietincident aan Nispenseweg bij sportpark
  UPDATE - Een 23-jarige man uit Roosendaal is maandagavond 6 juli gewond geraakt aan zijn benen nadat hij is beschoten op het parkeerterrein van Sportpark Vierhoeven aan de Nispenseweg. Hij zou beschoten zijn door een bekende, naar wie de politie op zoek is. Hij was vanmorgen om 09:00 uur nog niet aangehouden.
 • RBC ook ‘wegens vakantie’ gesloten…
  Voor RBC is ook de vakantie aangebroken. In het Herstaco Stadion werd vrijdag 3 juli de laatste training afgewerkt van het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
 • Cluzona speelsters nemen springend afscheid van coach/trainer
  De speelsters van Cluzona VR1 uit Wouw hebben het seizoen springend afgesloten en afscheid genomen van trainer/coach Jos, zo laten ze op Facebook en Instagram zien. Het was het eerste seizoen van de meidengroep als damesteam. Een week eerder was de laatste trainingsavond al.

Aanhoudingen drugshandel Stampersgat en Sprundel

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft zondagavond 8 januari drie verdachten van drugshandel uit Sprundel en Stampersgat aangehouden. In een woning in Stampersgat werd hennep, speed en GHB in beslag genomen. Ook bij controles van een auto werden drugs ontdekt.

De politie had al langer het vermoeden dat vanuit een woning in Stampersgat in drugs werd gehandeld. Zaterdag werd een van de verdachten al aangehouden in het bezit van GHB. Zondag werd hij wederom aangehouden samen met de bewoner van de betreffende woning. In de woning werd hennep, speed en GHB in beslag genomen.

Zaterdagavond hielden agenten een auto staande op de Gastelseweg. De agenten zagen het voertuig door rood verkeerslicht rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De 29-jarige bestuurder uit Sprundel werd aangesproken. Op de vraag of er drugs in het voertuig waren antwoordde de man ontkennend.
De bestuurder was zenuwachtig en de agenten besloten het voertuig te doorzoeken. In het omhulsel van de versnellingspook bleken flesjes met GHB verstopt te zijn. In totaal ging het om 600 ml. Ook werd er een kleine hoeveelheid speed, een wapenstok, een stanleymes en een zakmes aangetroffen.
In de auto lag een navigatiesysteem waarvan de verdacht later verklaarde dat hij dit voor een klein bedrag van een bekende had gekocht. Vermoedelijk was het apparaat gestolen. De politie onderzoekt waar het vandaan komt. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Zondagavond zagen agenten twee mannen vertrekken vanuit een woning in Sprundel. Het ging om hetzelfde voertuig als waar de man uit Sprundel de dag ervoor in reed. Agenten besloten de auto opnieuw te controleren op de Noordzeedijk. In de auto lagen meerdere flesjes GHB. De bestuurder werd opnieuw aangehouden en ook de bijrijder, een 28-jarige man uit Stampersgat, zijn aangehouden.
De politie besloot de woning van de 28-jarige man in de Markiezaatstraat te doorzoeken. Hier werd 425 ml GHB, ruim 13 gram hennep en ruim 18 gram amfetamine aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw die in de woning aanwezig was, een 40-jarige vrouw, is ook aangehouden. De mannelijke verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.