De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Aanhoudingen drugshandel Stampersgat en Sprundel

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft zondagavond 8 januari drie verdachten van drugshandel uit Sprundel en Stampersgat aangehouden. In een woning in Stampersgat werd hennep, speed en GHB in beslag genomen. Ook bij controles van een auto werden drugs ontdekt.

De politie had al langer het vermoeden dat vanuit een woning in Stampersgat in drugs werd gehandeld. Zaterdag werd een van de verdachten al aangehouden in het bezit van GHB. Zondag werd hij wederom aangehouden samen met de bewoner van de betreffende woning. In de woning werd hennep, speed en GHB in beslag genomen.

Zaterdagavond hielden agenten een auto staande op de Gastelseweg. De agenten zagen het voertuig door rood verkeerslicht rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De 29-jarige bestuurder uit Sprundel werd aangesproken. Op de vraag of er drugs in het voertuig waren antwoordde de man ontkennend.
De bestuurder was zenuwachtig en de agenten besloten het voertuig te doorzoeken. In het omhulsel van de versnellingspook bleken flesjes met GHB verstopt te zijn. In totaal ging het om 600 ml. Ook werd er een kleine hoeveelheid speed, een wapenstok, een stanleymes en een zakmes aangetroffen.
In de auto lag een navigatiesysteem waarvan de verdacht later verklaarde dat hij dit voor een klein bedrag van een bekende had gekocht. Vermoedelijk was het apparaat gestolen. De politie onderzoekt waar het vandaan komt. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Zondagavond zagen agenten twee mannen vertrekken vanuit een woning in Sprundel. Het ging om hetzelfde voertuig als waar de man uit Sprundel de dag ervoor in reed. Agenten besloten de auto opnieuw te controleren op de Noordzeedijk. In de auto lagen meerdere flesjes GHB. De bestuurder werd opnieuw aangehouden en ook de bijrijder, een 28-jarige man uit Stampersgat, zijn aangehouden.
De politie besloot de woning van de 28-jarige man in de Markiezaatstraat te doorzoeken. Hier werd 425 ml GHB, ruim 13 gram hennep en ruim 18 gram amfetamine aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw die in de woning aanwezig was, een 40-jarige vrouw, is ook aangehouden. De mannelijke verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.