De laatste berichten op onze nieuwe site:

roosendaalopinternet

19 augustus 2019

 • Jazzsfeer met twee bands bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand (31 aug)
  Beachclub 0165 op het sfeerstrand tegenover het stadion in Roosendaal presenteert zaterdagavond 31 augustus een jazzavond met de bands Hugger Mugger Jazzband en de Diga Doo Jazzband. Het afwisseland programma met oude stijl jazz en dixieland is van 19:00 - 23:00 uur en de entree is gratis.
 • Politie zoekt daders van poging beroving bij brandgang Toussaintlaan
  De politie van Roosendaal is op zoek naar drie mannen die in de vroege ochtend van zondag 11 augustus geprobeerd hebben om een 20-jarige man uit Roosendaal te beroven in een brandgang bij de Toussaintlaan in Roosendaal. Daarbij is gedreigd met een mes.
 • Foto’s atletiekwedstrijden bij Thor op Sportpark Vierhoeven
  FOTOALBUM - Op het atletiekcomplex van Thor op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal waren zaterdag 17 augustus 2019 twee atletiekwedstrijden: een baanwedstrijd voor atleten vanaf D-junioren en de eerste wedstrijd van een hoogspringcompetitie, die Thor nu voor de zevende keer organiseert. De Grande Finale van het hoogspringen is op zondag 8 september.
 • Nat weekeinde, daarna beter
  Een lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland zorgt dit weekeinde voor veel bewolking waar regelmatig wat buien uit vallen. Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Na de middag kan het wat droger worden door wat opklaringen. De wind is meest matig en de temperatuur is rond 20 of 21 graden.
 • Drugspand in Eikenlaan in Roosendaal ‘op slot’
  Opnieuw is een 'drugspand' in Roosendaal gesloten. Dit keer betreft het een woning aan de Eikenlaan. Het pand is donderdagmorgen 15 augustus door Handhaving'op slot gedaan', zo meldt de dienst op Twitter.
 • Bravis ziekenhuis zet 3D printer in bij voorlichting
  Het Bravis ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat aan de slag gaat met 3D prints om patiënten beter voor te lichten. Harry Jan Raad, gipsverbandmeester van de afdeling Orthopedie, had de eer om samen met chirurg Barthold Kuiken en orthopedisch chirurg Jacco van Doorn de 3D printer in ontvangst te nemen. De printer is geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.
 • Inzittenden van auto vol gestolen spullen aangehouden
  Een man (48 jaar) en vrouw (49 jaar) uit Breda zijn woensdagmiddag 14 augustus onder Wouw aangehouden op verdenking van heling. Bij een controle van de auto vonden agenten diverse goederen die vermoedelijk afkomstig zijn van winkeldiefstallen.
 • Inbrekers in flat aan Eikenlaan op heterdaad betrapt
  Op woensdag 14 augusrus, rond de klok van 10:00 uur uur, belde een alerte getuige naar de politie met de mededeling dat er mogelijk werd ingebroken in een flatwoning aan de Eikenlaan in Roosendaal. De getuige had zicht op het hele gebeuren.
 • Meer neerslag de komende dagen
  Tot na de middag is het woensdag zonnig; dan komt er weer meer bewolking, waar weer neerslag uit gaat vallen/ Ook neemt de wind in de avond wat toe. De temperatuur kan eerst nog oplopen tot 20 of 21 graden, maar later tijdens de buien zakt het in tot 17 of 18 graden.
 • Kermiskoers dit jaar met Dikke Mannen Race (8 sept)
  De Roosendaalse Kermisronde komt dit jaar met een primeur: een Dikke Mannen Race over 15 kilometer. De 82e Kermisronde Roosendaal wordt verreden op zondag 8 september. Start en finish zijn zoals gewoonlijk op de Kade. Het parcours is 1450 meter lang.

Aanhoudingen drugshandel Stampersgat en Sprundel

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft zondagavond 8 januari drie verdachten van drugshandel uit Sprundel en Stampersgat aangehouden. In een woning in Stampersgat werd hennep, speed en GHB in beslag genomen. Ook bij controles van een auto werden drugs ontdekt.

De politie had al langer het vermoeden dat vanuit een woning in Stampersgat in drugs werd gehandeld. Zaterdag werd een van de verdachten al aangehouden in het bezit van GHB. Zondag werd hij wederom aangehouden samen met de bewoner van de betreffende woning. In de woning werd hennep, speed en GHB in beslag genomen.

Zaterdagavond hielden agenten een auto staande op de Gastelseweg. De agenten zagen het voertuig door rood verkeerslicht rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De 29-jarige bestuurder uit Sprundel werd aangesproken. Op de vraag of er drugs in het voertuig waren antwoordde de man ontkennend.
De bestuurder was zenuwachtig en de agenten besloten het voertuig te doorzoeken. In het omhulsel van de versnellingspook bleken flesjes met GHB verstopt te zijn. In totaal ging het om 600 ml. Ook werd er een kleine hoeveelheid speed, een wapenstok, een stanleymes en een zakmes aangetroffen.
In de auto lag een navigatiesysteem waarvan de verdacht later verklaarde dat hij dit voor een klein bedrag van een bekende had gekocht. Vermoedelijk was het apparaat gestolen. De politie onderzoekt waar het vandaan komt. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Zondagavond zagen agenten twee mannen vertrekken vanuit een woning in Sprundel. Het ging om hetzelfde voertuig als waar de man uit Sprundel de dag ervoor in reed. Agenten besloten de auto opnieuw te controleren op de Noordzeedijk. In de auto lagen meerdere flesjes GHB. De bestuurder werd opnieuw aangehouden en ook de bijrijder, een 28-jarige man uit Stampersgat, zijn aangehouden.
De politie besloot de woning van de 28-jarige man in de Markiezaatstraat te doorzoeken. Hier werd 425 ml GHB, ruim 13 gram hennep en ruim 18 gram amfetamine aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw die in de woning aanwezig was, een 40-jarige vrouw, is ook aangehouden. De mannelijke verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.