De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 januari 2021

 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.
 • Klus van zeven werkdagen in deel Raadhuisstraat
  Het Aannemersbedrijf Graaumans begint op maandag 25 januari met het vervangen van de lijngoten in een gedeelte van de Raadhuisstraat. De werkzaamheden duren volgens de gemeente naar verwachting zeven werkdagen. De straat is afgesloten. Voetgangers, fietsers en scooters kunnen er wel langs.
 • Eerste avond avondklok: Politie stopt feest in de Westrand
  De politie in Roosendaal heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 januari in de wijk Westrand een illegaal feest beëindigd. De politie kwam op het spoor van het feestje door een melding van geluidsoverlast. De coronaregels werden volgens de politie aan de laars gelapt.
 • Corona: Nu 55 patiënten in Bravis ziekenhuis
  Mede door de uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal is het aantal coronapatiënten in Bravis-ziekenhuis de afgelopen dagen gestegen. Vrijdagmorgen 22 januari werden 55 patiënten met bewezen corona verpleegd, van wie 9 op de Intensive Care.
 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.

Man (77) zit in Roosendaal in auto kinderen achterna

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft zaterdag 14 januari een 77-jarige man uit Roosendaal aangehouden die in zijn auto kinderen in zijn auto achterna zou hebben gezeten. Gezien zijn leeftijd en gesteldheid is de man na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg zaterdagmiddag 14 januari even na 15.00 uur melding dat er een kind zou zijn achtervolgd op de Azurietdijk. Bij aankomst van de politie bleek dat een van drie kinderen was aangesproken door een man in een auto. De kinderen vertrouwden het niet en renden weg over het fietspad.
De man reed achter de kinderen aan over het fietspad en daarna door een grasveld. Een van de kinderen zou ten val zijn gekomen en de auto zou vervolgens over zijn hand zijn gereden. Aan de hand van het 11-jarige jongetje was niets te zien en bij de huisartsenpost werd geen letsel geconstateerd.

De politie ging op basis van het kenteken naar de woning van de tenaamgestelde. De 77-jarige man uit Roosendaal verklaarde inderdaad achter de kinderen te zijn aan gereden omdat hij hen wilde aanspreken op hun gedrag. Ze zouden hebben staan vervelen bij een loempiakraam in de buurt.
Hij ontkende op de kinderen te zijn in gereden en ontkende ten stelligste een van hen te hebben aangereden. De man is gezien zijn leeftijd en gesteldheid na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
De politie zoekt nog getuigen van het voorval. Er zou een man met een hond getuige zijn geweest van het voorval. De politie vraagt de man, die kort gemillimeterd haar heeft, een spijkerbroek droeg en met een witte hond met bruine vlekken liep, zich te melden bij de politie voor een verklaring. Ook andere getuigen worden verzocht zicht te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.