De laatste berichten op onze nieuwe site:

roosendaalopinternet

19 augustus 2019

 • Jazzsfeer met twee bands bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand (31 aug)
  Beachclub 0165 op het sfeerstrand tegenover het stadion in Roosendaal presenteert zaterdagavond 31 augustus een jazzavond met de bands Hugger Mugger Jazzband en de Diga Doo Jazzband. Het afwisseland programma met oude stijl jazz en dixieland is van 19:00 - 23:00 uur en de entree is gratis.
 • Politie zoekt daders van poging beroving bij brandgang Toussaintlaan
  De politie van Roosendaal is op zoek naar drie mannen die in de vroege ochtend van zondag 11 augustus geprobeerd hebben om een 20-jarige man uit Roosendaal te beroven in een brandgang bij de Toussaintlaan in Roosendaal. Daarbij is gedreigd met een mes.
 • Foto’s atletiekwedstrijden bij Thor op Sportpark Vierhoeven
  FOTOALBUM - Op het atletiekcomplex van Thor op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal waren zaterdag 17 augustus 2019 twee atletiekwedstrijden: een baanwedstrijd voor atleten vanaf D-junioren en de eerste wedstrijd van een hoogspringcompetitie, die Thor nu voor de zevende keer organiseert. De Grande Finale van het hoogspringen is op zondag 8 september.
 • Nat weekeinde, daarna beter
  Een lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland zorgt dit weekeinde voor veel bewolking waar regelmatig wat buien uit vallen. Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Na de middag kan het wat droger worden door wat opklaringen. De wind is meest matig en de temperatuur is rond 20 of 21 graden.
 • Drugspand in Eikenlaan in Roosendaal ‘op slot’
  Opnieuw is een 'drugspand' in Roosendaal gesloten. Dit keer betreft het een woning aan de Eikenlaan. Het pand is donderdagmorgen 15 augustus door Handhaving'op slot gedaan', zo meldt de dienst op Twitter.
 • Bravis ziekenhuis zet 3D printer in bij voorlichting
  Het Bravis ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat aan de slag gaat met 3D prints om patiënten beter voor te lichten. Harry Jan Raad, gipsverbandmeester van de afdeling Orthopedie, had de eer om samen met chirurg Barthold Kuiken en orthopedisch chirurg Jacco van Doorn de 3D printer in ontvangst te nemen. De printer is geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.
 • Inzittenden van auto vol gestolen spullen aangehouden
  Een man (48 jaar) en vrouw (49 jaar) uit Breda zijn woensdagmiddag 14 augustus onder Wouw aangehouden op verdenking van heling. Bij een controle van de auto vonden agenten diverse goederen die vermoedelijk afkomstig zijn van winkeldiefstallen.
 • Inbrekers in flat aan Eikenlaan op heterdaad betrapt
  Op woensdag 14 augusrus, rond de klok van 10:00 uur uur, belde een alerte getuige naar de politie met de mededeling dat er mogelijk werd ingebroken in een flatwoning aan de Eikenlaan in Roosendaal. De getuige had zicht op het hele gebeuren.
 • Meer neerslag de komende dagen
  Tot na de middag is het woensdag zonnig; dan komt er weer meer bewolking, waar weer neerslag uit gaat vallen/ Ook neemt de wind in de avond wat toe. De temperatuur kan eerst nog oplopen tot 20 of 21 graden, maar later tijdens de buien zakt het in tot 17 of 18 graden.
 • Kermiskoers dit jaar met Dikke Mannen Race (8 sept)
  De Roosendaalse Kermisronde komt dit jaar met een primeur: een Dikke Mannen Race over 15 kilometer. De 82e Kermisronde Roosendaal wordt verreden op zondag 8 september. Start en finish zijn zoals gewoonlijk op de Kade. Het parcours is 1450 meter lang.

Man (77) zit in Roosendaal in auto kinderen achterna

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft zaterdag 14 januari een 77-jarige man uit Roosendaal aangehouden die in zijn auto kinderen in zijn auto achterna zou hebben gezeten. Gezien zijn leeftijd en gesteldheid is de man na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg zaterdagmiddag 14 januari even na 15.00 uur melding dat er een kind zou zijn achtervolgd op de Azurietdijk. Bij aankomst van de politie bleek dat een van drie kinderen was aangesproken door een man in een auto. De kinderen vertrouwden het niet en renden weg over het fietspad.
De man reed achter de kinderen aan over het fietspad en daarna door een grasveld. Een van de kinderen zou ten val zijn gekomen en de auto zou vervolgens over zijn hand zijn gereden. Aan de hand van het 11-jarige jongetje was niets te zien en bij de huisartsenpost werd geen letsel geconstateerd.

De politie ging op basis van het kenteken naar de woning van de tenaamgestelde. De 77-jarige man uit Roosendaal verklaarde inderdaad achter de kinderen te zijn aan gereden omdat hij hen wilde aanspreken op hun gedrag. Ze zouden hebben staan vervelen bij een loempiakraam in de buurt.
Hij ontkende op de kinderen te zijn in gereden en ontkende ten stelligste een van hen te hebben aangereden. De man is gezien zijn leeftijd en gesteldheid na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
De politie zoekt nog getuigen van het voorval. Er zou een man met een hond getuige zijn geweest van het voorval. De politie vraagt de man, die kort gemillimeterd haar heeft, een spijkerbroek droeg en met een witte hond met bruine vlekken liep, zich te melden bij de politie voor een verklaring. Ook andere getuigen worden verzocht zicht te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.