De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

09 juli 2020

 • Komend seizoen drie vrouwenteams bij rkvv Roosendaal
  De Roosendaalse voetbalvereniging rkvv Roosendaal brengt komend seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis drie vrouwenteams in de competitie. 'Ik kan tenminste niet terugvinden dat we eerder drie damesteams hadden', zegt ook Mary Kanters van de communicatiecommissie van de club.
 • 20-jarige Roosendaalse drugsdealer gevolgd en aangehouden
  De politie heeft dinsdagmiddag 7 juli in Roosendaal drie jongemannen voor het dealen, het bezit en het gebruik van drugs aangehouden. De arrestaties volgden na diverse tips en een vooronderzoek. De dealer is een 20-jarige man uit Roosendaal. De twee anderen waren in de uitvalsbasis van de dealer drugs aan het gebruiken.
 • Duidelijkere diagnoses in Bravis door endo-echografie
  Bravis ziekenhuis heeft een nieuw endo-echografieapparaat in gebruik genomen, dat voordelen biedt voor zowel patiënt als behandelaar. Maag-, darm- en leverartsen Kim van Boxtel en Eri-Jo Schouten hebben maandag 6 juli de eerste endo-echografie van het Bravis ziekenhuis uitgevoerd.
 • Veel bewolking en regen
  Een langgerekte storing trekt van west naar oost en bezorgt ons vandaag (woensdag) een natte dag. De temperatuur komt niet veel hoger dan 16 of 17 graden, bij een zwakke tot matige wind uit zuidwest.
 • Bristol Team zoekt speelsters voor VR1 en voor nieuw team onder 19
  Zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal zoekt nieuwe speelsters voor het bestaande eerste vrouwenteam, maar ook speelsters voor een nieuw team voor meiden onder 19, dat komend seizoen voor het eerst in de competitie uitkomt.
 • Burgemeester Han van Midden: ‘Dringend beroep om buitengebied veilig te houden’
  In een reactie op de ontdekking van folter- en gevangeniscontainers van de onderwereld in Wouwse Plantage doet burgemeester Han van Midden een dringend beroep op alle inwoners om het buitengebied veilig te houden. Hij begrijpt dat inwoners zich onveilig voelen als criminelen zo dicht in de buurt komen. Hij is benieuwd naar de onderzoeken van politie en justitie, zodat hij 'de bestuurlijke maatregelen kan nemen, die hier nodig zijn om de openbare orde en veiligheid in de buurt te herstellen'.
 • Politie bevestigt folter- en gevangenis-containers in Wouwse Plantage
  De politie heeft vandaag (7 juli) bevestigd dat de Landelijke Eenheid op 22 juni zes mannen aangehouden, die worden verdacht van het voorbereiden van ontvoeringen en gijzelingen in het criminele milieu. In een loods in Wouwse Plantage trof de politie bij een inval zeven zeecontainers aan, waarvan er zes waren ingericht als gevangeniscel. Een zevende zeecontainer noemden de verdachten de “behandelkamer”, overduidelijk bedoeld en in gereedheid gebracht om mensen te martelen.
 • Gewonde bij schietincident aan Nispenseweg bij sportpark
  UPDATE - Een 23-jarige man uit Roosendaal is maandagavond 6 juli gewond geraakt aan zijn benen nadat hij is beschoten op het parkeerterrein van Sportpark Vierhoeven aan de Nispenseweg. Hij zou beschoten zijn door een bekende, naar wie de politie op zoek is. Hij was vanmorgen om 09:00 uur nog niet aangehouden.
 • RBC ook ‘wegens vakantie’ gesloten…
  Voor RBC is ook de vakantie aangebroken. In het Herstaco Stadion werd vrijdag 3 juli de laatste training afgewerkt van het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
 • Cluzona speelsters nemen springend afscheid van coach/trainer
  De speelsters van Cluzona VR1 uit Wouw hebben het seizoen springend afgesloten en afscheid genomen van trainer/coach Jos, zo laten ze op Facebook en Instagram zien. Het was het eerste seizoen van de meidengroep als damesteam. Een week eerder was de laatste trainingsavond al.

Aanhoudingen bij mobiele controles in regio

Geschreven door Redactie op .

In het kader van het Donkere Dagen Offensief werden in een aantal plaatsen in West-Brabant, waaronder Roosendaal, op donderdagavond 19 januari door politiediensten roadblocks ingesteld. Er werden 500 voertuigen gecontroleerd en acht mensen aangehouden.

Die controles waren in de gemeenten Halderberge, Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht en bestonden uit mobiele controles voor de duur van 45 minuten op verschillende locaties. Vooral in de omgeving van grensovergangen. Zo was op de weg tussen België en Roosendaal (Antwerpsestraatweg) was een statische controleplaats ingericht waar al het in- en uitgaande verkeer werd gecontroleerd.

Bij dit soort roadblocks wordt iedereen die voorbij komt door de politie aangesproken. Het gaat daarbij volgens de politie niet om mensen met goede bedoelingen. "Juist personen die al bekend zijn bij politie en justitie worden extra gecontroleerd op bezit van drugs, wapens, inbrekersgereedschap of andere verboden zaken", aldus de politie.
Agenten brengen in kaart wie er met wie op pad is en met welk vervoermiddel. Bijkomend effect is dat potentiële daders worden tegen houden omdat er veel blauw op straat te zien is. "Door op risicotijden en risicoplaatsen aanwezig te zijn, wordt daarnaast de kans op arrestaties in heterdaad situaties aanmerkelijk vergroot."

De actie startte om 19.00 uur en duurde tot 02.00 uur. De politie werkte samen met de Belgische politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) en de afdeling Handhaving van de gemeente Roosendaal.

De resultaten van het 'nachtje' mobile controles:
- Er zijn 500 auto's gecontroleerd. Er werden 8 aanhoudingen verricht
2 x rijden onder invloed van alcohol
2 x bezit drugs (verkoop hoeveelheid)
1 x aanhouding na achtervolging tot in België, bezit plastic draagtas met kilo hennep en inrijden op motoragent
1 x gesignaleerde vreemdeling (ter uitlevering)
1x vreemdeling zonder verblijfsstatus
1 x fiscale wanbetaler.