De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 januari 2021

 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.
 • Klus van zeven werkdagen in deel Raadhuisstraat
  Het Aannemersbedrijf Graaumans begint op maandag 25 januari met het vervangen van de lijngoten in een gedeelte van de Raadhuisstraat. De werkzaamheden duren volgens de gemeente naar verwachting zeven werkdagen. De straat is afgesloten. Voetgangers, fietsers en scooters kunnen er wel langs.
 • Eerste avond avondklok: Politie stopt feest in de Westrand
  De politie in Roosendaal heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 januari in de wijk Westrand een illegaal feest beëindigd. De politie kwam op het spoor van het feestje door een melding van geluidsoverlast. De coronaregels werden volgens de politie aan de laars gelapt.
 • Corona: Nu 55 patiënten in Bravis ziekenhuis
  Mede door de uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal is het aantal coronapatiënten in Bravis-ziekenhuis de afgelopen dagen gestegen. Vrijdagmorgen 22 januari werden 55 patiënten met bewezen corona verpleegd, van wie 9 op de Intensive Care.
 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.

Aanhoudingen bij mobiele controles in regio

Geschreven door Redactie op .

In het kader van het Donkere Dagen Offensief werden in een aantal plaatsen in West-Brabant, waaronder Roosendaal, op donderdagavond 19 januari door politiediensten roadblocks ingesteld. Er werden 500 voertuigen gecontroleerd en acht mensen aangehouden.

Die controles waren in de gemeenten Halderberge, Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht en bestonden uit mobiele controles voor de duur van 45 minuten op verschillende locaties. Vooral in de omgeving van grensovergangen. Zo was op de weg tussen België en Roosendaal (Antwerpsestraatweg) was een statische controleplaats ingericht waar al het in- en uitgaande verkeer werd gecontroleerd.

Bij dit soort roadblocks wordt iedereen die voorbij komt door de politie aangesproken. Het gaat daarbij volgens de politie niet om mensen met goede bedoelingen. "Juist personen die al bekend zijn bij politie en justitie worden extra gecontroleerd op bezit van drugs, wapens, inbrekersgereedschap of andere verboden zaken", aldus de politie.
Agenten brengen in kaart wie er met wie op pad is en met welk vervoermiddel. Bijkomend effect is dat potentiële daders worden tegen houden omdat er veel blauw op straat te zien is. "Door op risicotijden en risicoplaatsen aanwezig te zijn, wordt daarnaast de kans op arrestaties in heterdaad situaties aanmerkelijk vergroot."

De actie startte om 19.00 uur en duurde tot 02.00 uur. De politie werkte samen met de Belgische politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) en de afdeling Handhaving van de gemeente Roosendaal.

De resultaten van het 'nachtje' mobile controles:
- Er zijn 500 auto's gecontroleerd. Er werden 8 aanhoudingen verricht
2 x rijden onder invloed van alcohol
2 x bezit drugs (verkoop hoeveelheid)
1 x aanhouding na achtervolging tot in België, bezit plastic draagtas met kilo hennep en inrijden op motoragent
1 x gesignaleerde vreemdeling (ter uitlevering)
1x vreemdeling zonder verblijfsstatus
1 x fiscale wanbetaler.