De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Aanhoudingen bij mobiele controles in regio

Geschreven door Redactie op .

In het kader van het Donkere Dagen Offensief werden in een aantal plaatsen in West-Brabant, waaronder Roosendaal, op donderdagavond 19 januari door politiediensten roadblocks ingesteld. Er werden 500 voertuigen gecontroleerd en acht mensen aangehouden.

Die controles waren in de gemeenten Halderberge, Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht en bestonden uit mobiele controles voor de duur van 45 minuten op verschillende locaties. Vooral in de omgeving van grensovergangen. Zo was op de weg tussen België en Roosendaal (Antwerpsestraatweg) was een statische controleplaats ingericht waar al het in- en uitgaande verkeer werd gecontroleerd.

Bij dit soort roadblocks wordt iedereen die voorbij komt door de politie aangesproken. Het gaat daarbij volgens de politie niet om mensen met goede bedoelingen. "Juist personen die al bekend zijn bij politie en justitie worden extra gecontroleerd op bezit van drugs, wapens, inbrekersgereedschap of andere verboden zaken", aldus de politie.
Agenten brengen in kaart wie er met wie op pad is en met welk vervoermiddel. Bijkomend effect is dat potentiële daders worden tegen houden omdat er veel blauw op straat te zien is. "Door op risicotijden en risicoplaatsen aanwezig te zijn, wordt daarnaast de kans op arrestaties in heterdaad situaties aanmerkelijk vergroot."

De actie startte om 19.00 uur en duurde tot 02.00 uur. De politie werkte samen met de Belgische politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) en de afdeling Handhaving van de gemeente Roosendaal.

De resultaten van het 'nachtje' mobile controles:
- Er zijn 500 auto's gecontroleerd. Er werden 8 aanhoudingen verricht
2 x rijden onder invloed van alcohol
2 x bezit drugs (verkoop hoeveelheid)
1 x aanhouding na achtervolging tot in België, bezit plastic draagtas met kilo hennep en inrijden op motoragent
1 x gesignaleerde vreemdeling (ter uitlevering)
1x vreemdeling zonder verblijfsstatus
1 x fiscale wanbetaler.