De laatste berichten op onze nieuwe site:

roosendaalopinternet

19 augustus 2019

 • Jazzsfeer met twee bands bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand (31 aug)
  Beachclub 0165 op het sfeerstrand tegenover het stadion in Roosendaal presenteert zaterdagavond 31 augustus een jazzavond met de bands Hugger Mugger Jazzband en de Diga Doo Jazzband. Het afwisseland programma met oude stijl jazz en dixieland is van 19:00 - 23:00 uur en de entree is gratis.
 • Politie zoekt daders van poging beroving bij brandgang Toussaintlaan
  De politie van Roosendaal is op zoek naar drie mannen die in de vroege ochtend van zondag 11 augustus geprobeerd hebben om een 20-jarige man uit Roosendaal te beroven in een brandgang bij de Toussaintlaan in Roosendaal. Daarbij is gedreigd met een mes.
 • Foto’s atletiekwedstrijden bij Thor op Sportpark Vierhoeven
  FOTOALBUM - Op het atletiekcomplex van Thor op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal waren zaterdag 17 augustus 2019 twee atletiekwedstrijden: een baanwedstrijd voor atleten vanaf D-junioren en de eerste wedstrijd van een hoogspringcompetitie, die Thor nu voor de zevende keer organiseert. De Grande Finale van het hoogspringen is op zondag 8 september.
 • Nat weekeinde, daarna beter
  Een lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland zorgt dit weekeinde voor veel bewolking waar regelmatig wat buien uit vallen. Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Na de middag kan het wat droger worden door wat opklaringen. De wind is meest matig en de temperatuur is rond 20 of 21 graden.
 • Drugspand in Eikenlaan in Roosendaal ‘op slot’
  Opnieuw is een 'drugspand' in Roosendaal gesloten. Dit keer betreft het een woning aan de Eikenlaan. Het pand is donderdagmorgen 15 augustus door Handhaving'op slot gedaan', zo meldt de dienst op Twitter.
 • Bravis ziekenhuis zet 3D printer in bij voorlichting
  Het Bravis ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat aan de slag gaat met 3D prints om patiënten beter voor te lichten. Harry Jan Raad, gipsverbandmeester van de afdeling Orthopedie, had de eer om samen met chirurg Barthold Kuiken en orthopedisch chirurg Jacco van Doorn de 3D printer in ontvangst te nemen. De printer is geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.
 • Inzittenden van auto vol gestolen spullen aangehouden
  Een man (48 jaar) en vrouw (49 jaar) uit Breda zijn woensdagmiddag 14 augustus onder Wouw aangehouden op verdenking van heling. Bij een controle van de auto vonden agenten diverse goederen die vermoedelijk afkomstig zijn van winkeldiefstallen.
 • Inbrekers in flat aan Eikenlaan op heterdaad betrapt
  Op woensdag 14 augusrus, rond de klok van 10:00 uur uur, belde een alerte getuige naar de politie met de mededeling dat er mogelijk werd ingebroken in een flatwoning aan de Eikenlaan in Roosendaal. De getuige had zicht op het hele gebeuren.
 • Meer neerslag de komende dagen
  Tot na de middag is het woensdag zonnig; dan komt er weer meer bewolking, waar weer neerslag uit gaat vallen/ Ook neemt de wind in de avond wat toe. De temperatuur kan eerst nog oplopen tot 20 of 21 graden, maar later tijdens de buien zakt het in tot 17 of 18 graden.
 • Kermiskoers dit jaar met Dikke Mannen Race (8 sept)
  De Roosendaalse Kermisronde komt dit jaar met een primeur: een Dikke Mannen Race over 15 kilometer. De 82e Kermisronde Roosendaal wordt verreden op zondag 8 september. Start en finish zijn zoals gewoonlijk op de Kade. Het parcours is 1450 meter lang.

Aanhoudingen bij mobiele controles in regio

Geschreven door Redactie op .

In het kader van het Donkere Dagen Offensief werden in een aantal plaatsen in West-Brabant, waaronder Roosendaal, op donderdagavond 19 januari door politiediensten roadblocks ingesteld. Er werden 500 voertuigen gecontroleerd en acht mensen aangehouden.

Die controles waren in de gemeenten Halderberge, Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht en bestonden uit mobiele controles voor de duur van 45 minuten op verschillende locaties. Vooral in de omgeving van grensovergangen. Zo was op de weg tussen België en Roosendaal (Antwerpsestraatweg) was een statische controleplaats ingericht waar al het in- en uitgaande verkeer werd gecontroleerd.

Bij dit soort roadblocks wordt iedereen die voorbij komt door de politie aangesproken. Het gaat daarbij volgens de politie niet om mensen met goede bedoelingen. "Juist personen die al bekend zijn bij politie en justitie worden extra gecontroleerd op bezit van drugs, wapens, inbrekersgereedschap of andere verboden zaken", aldus de politie.
Agenten brengen in kaart wie er met wie op pad is en met welk vervoermiddel. Bijkomend effect is dat potentiële daders worden tegen houden omdat er veel blauw op straat te zien is. "Door op risicotijden en risicoplaatsen aanwezig te zijn, wordt daarnaast de kans op arrestaties in heterdaad situaties aanmerkelijk vergroot."

De actie startte om 19.00 uur en duurde tot 02.00 uur. De politie werkte samen met de Belgische politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) en de afdeling Handhaving van de gemeente Roosendaal.

De resultaten van het 'nachtje' mobile controles:
- Er zijn 500 auto's gecontroleerd. Er werden 8 aanhoudingen verricht
2 x rijden onder invloed van alcohol
2 x bezit drugs (verkoop hoeveelheid)
1 x aanhouding na achtervolging tot in België, bezit plastic draagtas met kilo hennep en inrijden op motoragent
1 x gesignaleerde vreemdeling (ter uitlevering)
1x vreemdeling zonder verblijfsstatus
1 x fiscale wanbetaler.