De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Betrapte inbreker ziekenhuis schiet in de lucht

Geschreven door Redactie op .

Een nog onbekende insluiper is vrijdagavond rond 20.30 uur in het St. Fransciscusziekenhuis door personeel betrapt. Een bewaker die de man op de parkeerplaats achterhaalde, moest hem laten gaan toen de vermoedelijke dief met een vuurwapen in de lucht schoot. De politie neemt de zaak hoog op.

De politie kreeg vrijdagavond 6 januari rond 20.30 uur een melding dat een beveiliger van het St. Franciscusziekenhuis een man achtervolgde die mogelijk iets gestolen had. De agenten troffen de bewaker op de kruising van de Heerma van Vosstraat en de Sportstraat.

Hij vertelde dat hij door een collega van het ziekenhuis geattendeerd was op een verdacht persoon die zich kennelijk voor had gedaan als een werknemer en met een tas vol spullen naar buiten gelopen was. Hij was de man achterna gegaan.
Op de parkeerplaats had hij de insluiper achterhaald. Op het moment dat hij de man vast wilde pakken, schoot die met een vuurwapen in de lucht. De beveiliger liet de man toen gaan, hij volgde hem nog wel op afstand, maar raakte de man kwijt.
Het zou gaan om een man met kort zwart haar, circa 25 jaar oud en 1.80 meter lang. Hij had een donkerblauwe kabeltrui aan. De politie heeft op de parkeerplaats van het ziekenhuis een sporenonderzoek ingesteld. Daar is een huls aangetroffen en veilig gesteld. Het is nog niet duidelijk wat de insluiper gestolen heeft.
Getuigen van dit incident kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.