De laatste berichten op onze nieuwe site:

roosendaalopinternet

19 augustus 2019

 • Jazzsfeer met twee bands bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand (31 aug)
  Beachclub 0165 op het sfeerstrand tegenover het stadion in Roosendaal presenteert zaterdagavond 31 augustus een jazzavond met de bands Hugger Mugger Jazzband en de Diga Doo Jazzband. Het afwisseland programma met oude stijl jazz en dixieland is van 19:00 - 23:00 uur en de entree is gratis.
 • Politie zoekt daders van poging beroving bij brandgang Toussaintlaan
  De politie van Roosendaal is op zoek naar drie mannen die in de vroege ochtend van zondag 11 augustus geprobeerd hebben om een 20-jarige man uit Roosendaal te beroven in een brandgang bij de Toussaintlaan in Roosendaal. Daarbij is gedreigd met een mes.
 • Foto’s atletiekwedstrijden bij Thor op Sportpark Vierhoeven
  FOTOALBUM - Op het atletiekcomplex van Thor op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal waren zaterdag 17 augustus 2019 twee atletiekwedstrijden: een baanwedstrijd voor atleten vanaf D-junioren en de eerste wedstrijd van een hoogspringcompetitie, die Thor nu voor de zevende keer organiseert. De Grande Finale van het hoogspringen is op zondag 8 september.
 • Nat weekeinde, daarna beter
  Een lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland zorgt dit weekeinde voor veel bewolking waar regelmatig wat buien uit vallen. Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Na de middag kan het wat droger worden door wat opklaringen. De wind is meest matig en de temperatuur is rond 20 of 21 graden.
 • Drugspand in Eikenlaan in Roosendaal ‘op slot’
  Opnieuw is een 'drugspand' in Roosendaal gesloten. Dit keer betreft het een woning aan de Eikenlaan. Het pand is donderdagmorgen 15 augustus door Handhaving'op slot gedaan', zo meldt de dienst op Twitter.
 • Bravis ziekenhuis zet 3D printer in bij voorlichting
  Het Bravis ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat aan de slag gaat met 3D prints om patiënten beter voor te lichten. Harry Jan Raad, gipsverbandmeester van de afdeling Orthopedie, had de eer om samen met chirurg Barthold Kuiken en orthopedisch chirurg Jacco van Doorn de 3D printer in ontvangst te nemen. De printer is geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.
 • Inzittenden van auto vol gestolen spullen aangehouden
  Een man (48 jaar) en vrouw (49 jaar) uit Breda zijn woensdagmiddag 14 augustus onder Wouw aangehouden op verdenking van heling. Bij een controle van de auto vonden agenten diverse goederen die vermoedelijk afkomstig zijn van winkeldiefstallen.
 • Inbrekers in flat aan Eikenlaan op heterdaad betrapt
  Op woensdag 14 augusrus, rond de klok van 10:00 uur uur, belde een alerte getuige naar de politie met de mededeling dat er mogelijk werd ingebroken in een flatwoning aan de Eikenlaan in Roosendaal. De getuige had zicht op het hele gebeuren.
 • Meer neerslag de komende dagen
  Tot na de middag is het woensdag zonnig; dan komt er weer meer bewolking, waar weer neerslag uit gaat vallen/ Ook neemt de wind in de avond wat toe. De temperatuur kan eerst nog oplopen tot 20 of 21 graden, maar later tijdens de buien zakt het in tot 17 of 18 graden.
 • Kermiskoers dit jaar met Dikke Mannen Race (8 sept)
  De Roosendaalse Kermisronde komt dit jaar met een primeur: een Dikke Mannen Race over 15 kilometer. De 82e Kermisronde Roosendaal wordt verreden op zondag 8 september. Start en finish zijn zoals gewoonlijk op de Kade. Het parcours is 1450 meter lang.

Overzicht politie in nieuwjaarsnacht in Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

Fysiek geweld tegen personeel van het ziekenhuis in Roosendaal, de arrestatie van een geweldpleger in de Van Kootlaan en en een plofkraak van een geldautomaat in de Gerard Douwstraat. Dat zijn in eerste instantie de headlines van de politie over de nieuwjaarsnacht in Roosendaal.

Agenten arresteerden in de Van Kootlaan in Roosendaal een geweldpleger. De agenten zagen dat de dader een willekeurige passant meerdere keren in het gezicht sloeg, waardoor het slachtoffer (20) een bloedneus opliep.
De arrestant was stomdronken, sprak geen Nederlands en weigerde zijn identiteit bekend te maken. Hij werd ingesloten op verdenking van mishandeling.

In het begin van de nacht werd met behulp van explosief materiaal de geldautomaat in de gevel van een bankgebouw aan de Gerard Douwstraat in Roosendaal beschadigd. Bij de plofkraak /vandalisme werd geen geld buitgemaakt.

Er waren in het politiedistricht Midden en West Brabant geen grote calamiteiten en er zijn geen meldingen binnengekomen van fysiek geweld tegen personen met een publieke taak. In twee ziekenhuizen was wel vier keer sprake van verbaal geweld tegen het personeel (Roosendaal en Breda).
De brandweer moest diverse keren in actie komen om kleine brandjes te blussen, vergelijkbaar met het aantal van vorig jaar.

Er werden tussen zaterdagavond 31 december 22.00 uur en de zondagochtend 1 januari 07.00 uur in de gehele regio Midden en West Brabant door de politie in totaal 52 personen gearresteerd en ingesloten.
Het ging daarbij om o.a. inbraak, straatroof, geweldsdelicten, vuurwerkincidenten, rijden onder invloed en personen die zich misdroegen in de horecagebieden (drugsbezit, baldadigheid, verstoren openbare orde).