Drugs en witwassen: vijf Roosendalers aangehouden

Geschreven door Redactie op .

De Divisie Recherche van de Politie Midden en West Brabant heeft dinsdag 28 augustus vijf inwoners van Roosendaal aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de productie en handel van drugs en/of witwassen. Het vijftal is in verzekering gesteld.

De politie kwam in actie na een langdurig onderzoek van de Divisie Recherche dat onder leiding van het Openbaar Ministerie is verricht. Op negen plaatsen heeft de politie doorzoekingen verricht.
Aan de actie werd deelgenomen door ca. 100 opsporingsambtenaren van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO), Unit Forensisch Technisch Onderzoek, Unit Zware Criminaliteit, Bureau Financiƫle Recherche, Arrestatieteam, hondengeleiders met drugs- en geldhonden en de regiopolitie Midden en West Brabant.

De doorzoekingen vonden plaats in panden in Roosendaal en een pand in Oudenbosch. In een loods in Oudenbosch werd een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij met ruim 300 hennepplanten is geruimd.
Bij de doorzoekingen zijn o.a. administratieve bescheiden in beslag genomen en diverse goederen, die in verband kunnen worden gebracht met de handel en productie van synthetische drugs.