De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

26 januari 2021

 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.
 • Klus van zeven werkdagen in deel Raadhuisstraat
  Het Aannemersbedrijf Graaumans begint op maandag 25 januari met het vervangen van de lijngoten in een gedeelte van de Raadhuisstraat. De werkzaamheden duren volgens de gemeente naar verwachting zeven werkdagen. De straat is afgesloten. Voetgangers, fietsers en scooters kunnen er wel langs.
 • Eerste avond avondklok: Politie stopt feest in de Westrand
  De politie in Roosendaal heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 januari in de wijk Westrand een illegaal feest beëindigd. De politie kwam op het spoor van het feestje door een melding van geluidsoverlast. De coronaregels werden volgens de politie aan de laars gelapt.
 • Corona: Nu 55 patiënten in Bravis ziekenhuis
  Mede door de uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal is het aantal coronapatiënten in Bravis-ziekenhuis de afgelopen dagen gestegen. Vrijdagmorgen 22 januari werden 55 patiënten met bewezen corona verpleegd, van wie 9 op de Intensive Care.
 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.

Ook politie in deze regio heeft spijkmatten

Geschreven door Redactie op .

De politieregio Midden en West-Brabant is een van de politieregio's waar bij wijze van proef vanaf nu spijkermatten kunnen worden ingezet. Dat kan bij achtervolgingen, maar ook bij grootscheepse controles om doorrijden te voorkomen.

Als de spijkermat wordt ingezet, is dit de werkwijze:
De spijkermat wordt over de weg gelegd of gegooid. Zodra een voertuig er overheen rijdt, wordt het kunststof ingedrukt en dringen de spijkers in de banden van het voertuig. De spijkers zijn holle buisjes, de lucht in de banden loopt langzaam leeg. Het voertuig blijft onder controle maar doordat de banden langzaam leeglopen, wordt de bestuurder gedwongen snelheid te verminderen.

De agenten die de spijkermatten mogen gebruiken, hebben een training gekregen. Zij zijn daardoor in staat de spijkermat op een veilige en proportionele wijze in te zetten. Daarvan wordt altijd een geweldsrapportage opgemaakt.
Er geldt ook een protocol voor de inzet. Belangrijke afwegingen voor een eventuele inzet zijn: het soort delict, de bekendheid van de identiteit van de dader(s), het acute gevaar en de inbreuk op de rechtsorde. De officier van dienst of de centralist op de Gemeenschappelijk Meldkamer neemt het besluit of de spijkermat ingezet mag worden.

De politieman ter plaatse bepaalt vervolgens of de locatie en de omstandigheden geschikt zijn om de spijkermat veilig te gebruiken. Het middel wordt ingezet tegen bestuurders van voertuigen die weigeren te stoppen nadat de politie daartoe bevel heeft gegeven. De bestuurder moet natuurlijk eerst de kans krijgen om aan het stopteken gehoor te geven.

De proef duurt een jaar en wordt afgesloten met een evaluatie. Daarna volgt een besluit of de spijkermat landelijk wordt ingevoerd.