Hennepkwekerij aan Balladeberg

Geschreven door Redactie op .

In Roosendaal is woensdag 5 juli in een woning aan de Balladeberg een hennepkwekerij ontdekt. Dat gebeurde na een anonieme melding. Er zou volgens die melding een henneplucht hangen in de straat.

In meerdere ruimtes in de woning werden ruim 250 hennepplanten gevonden. Een 42-jarige vrouw uit Roosendaal is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij. Van haar is DNA afgenomen voor verder onderzoek, zo deelt de politie mee.
In de woning was sprake van diefstal van stroom. Fraude-inspecteurs van Enexis constateerden dat de elektriciteit buiten de meter om werd afgenomen. De meter is voor onderzoek in beslag genomen en de elektriciteit van de woning is afgesloten. Deze zal pas weer worden aangesloten als de eigenaren de verbruikte stroom en de aansluitkosten hebben betaald. Ook zal tegen hen aangifte worden gedaan van diefstal van stroom.

De politie heeft een berekening gemaakt van het financiële voordeel dat is voortgekomen uit het houden van de kwekerij. "Hiervoor wordt onderzocht of er al eerder geoogst is in de kwekerij. Aan de hand van de berekening kan beslag worden gelegd op onroerend goed, voertuigen en andere luxe goederen van de verdachten", aldus de politie.

De politie voegt aan deze medeling toe:
"Misdaad mag niet lonen! 80% van alle criminaliteit heeft een financieel motief. OM en politie gaan samen met partners zoals de Belastingdienst nóg meer crimineel geld terugvorderen. Door de crimineel het verdiende geld en de aangeschafte (luxe) goederen af te nemen, wordt duidelijk dat misdaad niet loont. Ook kan het verdiende geld niet opnieuw worden geïnvesteerd in criminele activiteiten en kunnen slachtoffers worden gecompenseerd voor geleden schade. Zo pakken we de kern van de criminaliteit aan en wordt Nederland veiliger".