Roosendaler speelde met balletjespistool in auto

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft zondagavond 8 juli rond 23.55 uur op aanwijzing van een alerte getuige een 46-jarige Roosendaler en zijn 17-jarige zoon aangehouden nadat er in de auto waarin zij gereden hadden een bibi gun (balletjespistool) was aangetroffen.

Een getuige alarmeerde de politie toen hij op de parkeerplaats van een fastfood restaurant aan de van Andelstraat in Waalwijk zag dat de bestuurder van een auto een pistool tegen de zijkant van het hoofd van de bijrijder plaatste. Hoewel de bijrijder er wel om moest lachen, besloot de melder toch direct 112 te bellen.

Hij volgde de auto en gaf steeds positie door. Agenten van de Noodhulp hebben de auto in Waspik gecontroleerd. De agenten vonden onder de passagiersstoel een balletjespistool. Hierop zijn de eigenaar van de auto en zijn zoon aangehouden. Vader vertelde dat het pistool uit Spanje kwam, hij wist niet hoe het in zijn auto terecht gekomen was.

Het was hem onbekend dat een dergelijk pistool in Nederland onder de Wet Wapens en Munitie valt. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.