De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 mei 2021

 • De Stok wil publiekstrekker met 4 miljoen bezoekers worden
  De gemeente Roosendaal en een afvaardiging van ondernemers in het gebied De Stok en Designer Outlet Roosendaal hebben maandag 17 mei een intentieovereenkomst getekend voor de totstandkoming van een gebiedsvisie voor Leisure Park Roosendaal. Wethouder Cees Lok tekende namens de gemeente, Pieter van Voorst Vader namens Designer Outlet Roosendaal en Nicky Broos namens Ondernemingsvereniging De Stok. De ambitie van het gebied is een publiektrekker met 4 miljoen bezoekers per jaar te worden.
 • Op 22 mei weer Fiksclub in Huis van de Westrand
  De Roosendaalse TTR Fiksclub komt op zaterdag 22 mei eindelijk weer bij elkaar, tussen 14.00 uur en 16.30 uur in het Huis van de Westrand aan het St.Lucasplein 3 in Roosendaal. Let op: in verband met corona moet u zich van tevoren aanmelden, deze keer via mail aan frans@landsbergen.info of via 06 5330 4161. U krijgt dan de tijd te horen waarop u kunt komen. 'Kom alleen met dingen die u niet kunt missen', zo luidt het verzoek.
 • Meidendag rkvv Roosendaal ondanks onweersbui superdag
  De meidendag van rkvv Roosendaal op vrijdag 14 mei is een superdag geworden, ondanks regen en een onweersbui. 88 meiden beleefden een leuke en sportieve voetbaldag. En en werd ook nog eens ongeveer 400 euro opgehaald voor het goede doel.
 • Inbreker in woning Nispen in auto in slaap gevallen
  Zondagochtend 16 mei rond 06.00 uur werden de bewoners van een woning aan de Essenseweg in Nispen wakker van een vreemd geluid. De heer des huizes ging uit zijn bed om in de woning te kijken, maar trof daar niets aan. Hij ging weer terug naar bed.
 • Diverse auto’s opengebroken bij bedrijf, verdachte aangehouden
  Bij een bedrijf dat gespecialiseerd in de im- en export van schadeauto’s uit diverse landen werd zondagmiddag 16 mei een inbreker betrapt op heterdaad. De man is aangehouden door medewerkers van het bedrijf en overgedragen aan de politie.
 • Roosendaalse bijrijdster dronken chauffeur mishandelt agent
  UPDATE - In de Norbartlaan in Roosendaal is in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 mei, na een korte achtervolging door de politie, een 27-jarige automobilist uit Dinteloord aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol. Een eveneens beschonken 30-jarige inzittende vrouw uit Roosendaal mishandelde een politieagent, zo laat de politie weten.
 • Het weer in Roosendaal: Het blijft wisselvallig
  Vandaag ((zaterdag) veel bewolking en een miezerige regen. De wind zwak tot matig, uit zuid tot zuidwest. De temperatuur wordt 13 of 14 graden.
 • Ook Roosendaal doet mee aan NK-Tegelwippen
  Tegels omruilen voor groen. Dat heet Tegelwippen. Dit voorjaar is de tweede editie van het NK Tegelwippen van start gegaan. De gemeente Roosendaal gaat de strijd aan met tenminste zestig andere Nederlandse gemeenten. Welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?
 • Bestuursdwang na aantreffen lachgascilinders in woning Elisadonk
  Op donderdag 13 mei kreeg de politie informatie binnen dat er in een woning aan de Elisadonk in Roosendaal een grote partij cilinders met lachgas opgeslagen was. Omdat het niet op de juiste (professionele) manier bewaren van dergelijke cilinders een behoorlijk risico met zich meebrengt en er dus gevaar kan ontstaan in een woonwijk, is de politie meteen in actie gekomen. Op het adres werd een huiszoeking gedaan.
 • In trein slapende man met drugs na veel moeite de cel in
  Een 24-jarige Rotterdammer is afgelopen nacht omstreeks 01.10 uur op het station in Roosendaal aangehouden ter zake de Opiumwet. Hij had zeven gripzakjes met crack en nog een zakje met wit poeder bij zich. Tijdens het transport en in het cellencomplex was hij erg recalcitrant. Hij beledigde de agenten en spuugde in hun richting.

Drie Belgen met balletjespistool aangehouden

Geschreven door Redactie op .

De politie in Roosendaal heeft in de nacht van maandag dinsdag 10 juli omstreeks 02.40 uur op de Rubenslaan drie Belgen aangehouden nadat in de auto waarin zij reden een balletjespistool, een zogenaamd Bibi-gun was aangetroffen.

Het gaat om een niet van een echt vuurwapen te onderscheiden gasdrukwapen. In een rugzak die in de auto lag, vonden de dienders ook enkele luchtpatronen en een pot met balletjes.

De controle van de auto volgde na een melding dat er verdachte personen gezien waren in de achtertuin van een woning aan de Gerard ter Borchstraat. Het signalement van twee inzittenden kwam daarmee overeen. Het trio is aangehouden ingevolge de Wet Wapens en Munitie. Het gaat een 21-jarige man uit Bierbeek, een 21-jarige man uit Aarschot en een 42-jarige inwoner van Leuven.

Vervolgens zijn de agenten nog op onderzoek uitgegaan bij de door de getuige bedoelde woning aan de Gerard ter Borchstraat. Daar bleek inderdaad sprake van een inbraakpoging. Er zat braakschade op de achterdeur en de poort stond open. In de brandgang werden schoensporen aangetroffen die overeenkomen met de schoenen van twee aangehouden verdachte.