Drie Belgen met balletjespistool aangehouden

Geschreven door Redactie op .

De politie in Roosendaal heeft in de nacht van maandag dinsdag 10 juli omstreeks 02.40 uur op de Rubenslaan drie Belgen aangehouden nadat in de auto waarin zij reden een balletjespistool, een zogenaamd Bibi-gun was aangetroffen.

Het gaat om een niet van een echt vuurwapen te onderscheiden gasdrukwapen. In een rugzak die in de auto lag, vonden de dienders ook enkele luchtpatronen en een pot met balletjes.

De controle van de auto volgde na een melding dat er verdachte personen gezien waren in de achtertuin van een woning aan de Gerard ter Borchstraat. Het signalement van twee inzittenden kwam daarmee overeen. Het trio is aangehouden ingevolge de Wet Wapens en Munitie. Het gaat een 21-jarige man uit Bierbeek, een 21-jarige man uit Aarschot en een 42-jarige inwoner van Leuven.

Vervolgens zijn de agenten nog op onderzoek uitgegaan bij de door de getuige bedoelde woning aan de Gerard ter Borchstraat. Daar bleek inderdaad sprake van een inbraakpoging. Er zat braakschade op de achterdeur en de poort stond open. In de brandgang werden schoensporen aangetroffen die overeenkomen met de schoenen van twee aangehouden verdachte.