Gestolen kabel verklikt zelf waar die is

Geschreven door Redactie op .

Bij werkzaamheden aan de A17 is 500 meter kabel gestolen. Omdat die kabel voorzien is van apparatuur die verraadt waar de kabel is, heeft de politie twee man kunnen aanhouden. De kabel lag al bij een oudijzerhandelaar.

De uitvoerder van werkzaamheden op de A17 had de bekabeling hier nodig voor het in werking stellen van speciale lichtmasten om de wegwerkzaamheden te kunnen uitvoeren. De bekabeling is uitgerust met speciale apparatuur om bij diefstal te kunnen zien waar de kabels zich bevinden.

Op donderdag 12 juli kreeg de eigenaar melding dat de kabels waren afgekoppeld en hij zag dat ze werden meegenomen. Hij meldde zich de volgende ochtend bij de politie om aangifte te doen en aan te geven waar de kabels zich bevonden. Inmiddels waren ze verplaatst naar een oud-ijzerhandel. De politie stelde aan de hand van de gegevens een uitgebreid onderzoek in en hield een 26-jarige man uit Bergen op Zoom en een 25-jarige man uit Zegge aan. De man uit Bergen op Zoom werd donderdag 12 juli aangehouden en in verzekering gesteld. Zondag werd de andere verdachte aangehouden. Ook de ijzerhandelaar is als verdachte gehoord. De politie onderzoekt de zaak verder.