Aanhouding met getrokken wapen in Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

Politieagenten hebben maandagmiddag 16 juli in de wijk Langdonk met getrokken vuurwapen twee mannen aangehouden. Ze deden dat omdat er bij de melding sprake van was dat een van hen een vuurwapen had.

Een bewoonster van een woning in de wijk Langdonk alarmeerde tegen 14.00 uur de politie. Ze wilde aangifte doen van bedreiging en vernieling en verklaarde dat hij ex-vriend haar had bedreigd met een vuurwapen en een ruitje van haar woning had vernield.

De man had een tijdje bij haar gewoond en zou die middag terug zijn gekomen om spullen op te halen.
De politie trof in de bewuste straat van de aangeefster een man aan die aan het signalement voldeed. Agenten hielden deze 24-jarige man uit Roosendaal en een 18-jarige man uit Roosendaal die in zijn gezelschap verkeerde, aan.

Agenten benaderden de twee in verband met het vuurwapen waarover in de melding werd gesproken, met getrokken vuurwapen. Bij de mannen werd geen vuurwapen aangetroffen. Ook in de omgeving en in de woning van de 18-jarige man werd gezocht naar een vuurwapen. Ook hier is niets aangetroffen.

De twee verdachten zijn naar het politiebureau vervoerd en verhoord. Hierna is voor de 18-jarige man sepot opgemaakt. Tegen de andere verdachte wordt wel proces-verbaal opgemaakt. Beide verdachten zijn in de loop van de avond in vrijheid gesteld.