De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 september 2020

 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).
 • Zaalvoetbal: beide vrouwenteams pakken thuis de overwinning
  Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalvereniging Bistol Team is na twee wedstrijden in de nieuwe competitie nog ongeslagen. Vorige week vrijdag werd LRC met 2-7 verslagen en afgelopen woensdag was ZVS het volgende slachtoffer. Het werd 8-2.
 • Weer records gebroken, vandaag nog boven gemiddelde
  Gisteren 35 graden gemeten en afgelopen nacht 17 graden. Vandaag (woensdag) is er meer bewolking en zal de temperatuur wat matigen, maar nog altijd hoger dan gemiddeld, met nog kans op 24 of 25 graden. De wind is zwak tot matig uit noordoost.
 • Qoqo danst ‘Lily Dale’ in bibliotheek (7-8 nov)
  Op zaterdag 7 en zondag 8 november danst Qoqo, de Roosendaalse school voor klassiek ballet, moderne dans, moderne/jazzdans en podiumkunsten, in de hal van de bibliotheek in Roosendaal de verhalende moderne dansvoorstelling 'Lily Dale'. Vanwege corona-regels kunnen maximaal 40 mensen een voorstelling bijwonen. Er zijn drie voorstellingen gepland.
 • Nieuw groepsuitje: Roosendaalse bierwandelingen
  Het Roosendaals Biergilde, acht biercafés uit de binnenstad én VVV Roosendaal hebben de handen ineengeslagen voor hét nieuwe groepsuitje in Roosendaal: de bierwandelingen. Op zaterdag 19 september wordt de eerste wandeling gelopen en vanaf dat moment is het arrangement te boeken door alle bierliefhebbers.
 • Jeugddag Wieler Talent van Roosendaal (4 okt)
  Wielerplatform Roosendaal organiseert op zondag 4 oktober in samenwerking met Klaar voor de Start een wedstrijddag voor de jeugd van 7 tot en met 14 jaar op Wieler Experience aan de Buijenstraat in Roosendaal. In vier leeftijdsgroepen wordt naar 'het Fietstalent van Roosendaal' gezocht. Wie mee wil doen moet zich vóór 2 oktober aanmelden via talentvanroosendaal@gmail.com

Politie vindt daders kippenmoord kinderboerderij

Geschreven door Redactie op .

De politie in Roosendaal heeft een onderzoek afgerond over de vermeende overlast op en rond de kinderboerderij aan de Ambrozijnberg in Roosendaal, waar op 7 juli twee kippen werden geslacht. Aanleiding voor het onderzoek, dat ondermeer werd uitgevoerd door de wijkagent, was de onrust die na dit voorval ontstond.

In de vroege ochtend van zaterdag 7 juli troffen buurtbewoners daar namelijk (bloederige resten van) twee geslachte kippen aan. Direct ontstonden er geruchten over vermeend verblijf van zwervers en junks nabij de kinderboerderij.
,br> Uit het onderzoek is echter naar voren gekomen dat beide kippen die nacht vermoedelijk gedood zijn door drie jongens, afkomstig uit Eindhoven. Zij hebben de kippen vermoedelijk in een nabijgelegen bosgebied op een eigengemaakte barbecue geroosterd. Deze jongens werden de nacht na de 'kippenmoord' in Roosendaal aangetroffen.
Naast het feit dat hun signalement tot op detail overeen kwam met dat door getuigen opgegeven, hadden zij ook spullen bij zich die op de slacht van de kippen duidde. Hun identiteit is bekend en zij zullen voor de 'kippenmoord' ter verantwoording worden geroepen bij de politie.

"Ondanks dat elke openbare plek, dus ook de omgeving van de kinderboerderij, altijd wel enige overlast van jeugd heeft, is in dit geval verder niet van excessen gebleken", aldus de dpolitie. Van structurele overlast van de 'eigen' jeugd uit de wijken Tolberg en Kroeven, is volgens de wijkagent dan ook geen sprake.

Wel bleek dat er bij de politie een aantal meldingen van vermeende drugsoverlast waren binnen gekomen, terwijl het bij nader onderzoek feitelijk om niet drugsgerelateerde jeugdoverlast ging. Niets in het onderzoek wees er op dat er zich zwervers of junks bij de kinderboerderij ophouden.