De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

21 september 2020

 • Vrouwenvoetbal uitslagen weekend 19/20 september
  MET FOTO'S ROOSENDAAL MO19 - De vrouwenteams van Rimboe (Wouwse Plantage), Cluzona (Wouw) en FC Moerstraten hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Alle andere teams uit de gemeente Roosendaal moesten hun eerste verlies incasseren. In het meidenvoetbal zijn zaterdag NSV MO15, Roosendaal MO15 en Roosendaal MO19 de competitie met winst begonnen.
 • Beschonken automobilist uit Wouw rijdt vol op betonnen paaltjes in Heerle
  Een 27-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond 19 september met zijn auto vol op betonnen paaltjes in de Herelsesestraat in Heerle gereden. Op het politiebureau bleek dat hij drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd.
 • Scooter van hardleerse berijder in beslag genomen
  De politie heeft zaterdagmiddag 19 september de scooter van een 21-jarige man in de Brugstraat in Roosendal beslag genomen. Het was voor de derde keer dat de man staande werd gehouden omdat hij (nog steeds) geen rijbewijs heeft.
 • Stuk Burg. Schneiderlaan twee dagen dicht
  Het verkeer op een deel van de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal kan op dinsdag 22 en woensdag 23 september last ondervinden van wegwerkzaamheden op deze druk bereden weg. Tussen de Churchillpoort en het kruispunt naar de Lindenburg wordt het asfalt vernieuwd.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.
 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.

Toename auto-inbraken in Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

In Roosendaal is momenteel een toename van het aantal auto-inbraken te zien. Deze stijging begon zich in mei en juni langzaam af te tekenen. Voor de maand juli staat de teller inmiddels op circa 100 auto-inbraken. En dat is een fors aantal.

De politie wil Roosendalers er op wijzen dat met eenvoudige maatregelen de kans op een auto-inbraak verkleind kan worden. Daarnaast zet de politie alles op alles om verdachten aan te houden.

Uit analyse blijkt dat de meeste auto-inbraken gepleegd worden in de wijken Kalsdonk en Burgerhout. De woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden zijn favoriet. De dieven slaan hun slag vooral tussen 00.00 uur en 05.00 uur.

De buit bestaat vooral uit navigatiesystemen, zonnebrillen en andere kleine zaken zoals iPod's, MP3 spelers, gsm's en cd's. Dit zou er op kunnen wijzen dat deze goederen in het zicht liggen.

Teamchef Rens van den Oerver: "Alle bekende veelplegers in Roosendaal worden door onze wijkagenten actief benaderd en op hun huid gezeten. Met opvallende en onopvallende surveillances proberen we daders te betrappen. Binnen enkele dagen ontvangen alle gedupeerden van de laatste 3 maanden een preventieve spiegelhanger. Deze hangers gaan we ook op grotere schaal verspreiden. Maar ik verwacht ook dat autobezitters zelf preventieve maatregelen nemen."

Wat kunt u zelf doen:
De politie kan het niet alleen en vaak wordt het de inbrekers te gemakkelijk gemaakt.
Daarom een aantal preventie tips:
• Laat geen geld, laptops of andere dure spullen in uw auto liggen.
• Kunt u niet anders? Zorg dan dat een dief ze van buitenaf niet kan zien.
• Haal dure spullen uit uw handschoenenkastje en zet het open. Zo kunnen dieven zien dat er niets te stelen is.
• Laat uw navigatiesysteem nooit in uw auto zitten. Denk ook aan het wissen van de afdruk van de zuignap.
• Laat u toch apparaten in de auto liggen? Doe dan de Bluetooth-functie uit! Dieven kunnen Bluetooth-signalen namelijk buiten uw auto opvangen.
• Haal de sleutel uit het contact. Zorg dat de ramen dicht zijn en doe de portieren en de kofferbak op slot. Doe ook het stuurslot op uw stuur
• Parkeer uw auto op een plek met veel licht, waar veel mensen komen. Daar houden dieven niet van.
• Let op uw autosleutels. Laat ze niet in uw jas zitten als u die ophangt. Laat ze niet in de kleedkamer als u gaat sporten.
• Laat eventueel een goedgekeurd autoalarm monteren.
• De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.