Toename auto-inbraken in Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

In Roosendaal is momenteel een toename van het aantal auto-inbraken te zien. Deze stijging begon zich in mei en juni langzaam af te tekenen. Voor de maand juli staat de teller inmiddels op circa 100 auto-inbraken. En dat is een fors aantal.

De politie wil Roosendalers er op wijzen dat met eenvoudige maatregelen de kans op een auto-inbraak verkleind kan worden. Daarnaast zet de politie alles op alles om verdachten aan te houden.

Uit analyse blijkt dat de meeste auto-inbraken gepleegd worden in de wijken Kalsdonk en Burgerhout. De woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden zijn favoriet. De dieven slaan hun slag vooral tussen 00.00 uur en 05.00 uur.

De buit bestaat vooral uit navigatiesystemen, zonnebrillen en andere kleine zaken zoals iPod's, MP3 spelers, gsm's en cd's. Dit zou er op kunnen wijzen dat deze goederen in het zicht liggen.

Teamchef Rens van den Oerver: "Alle bekende veelplegers in Roosendaal worden door onze wijkagenten actief benaderd en op hun huid gezeten. Met opvallende en onopvallende surveillances proberen we daders te betrappen. Binnen enkele dagen ontvangen alle gedupeerden van de laatste 3 maanden een preventieve spiegelhanger. Deze hangers gaan we ook op grotere schaal verspreiden. Maar ik verwacht ook dat autobezitters zelf preventieve maatregelen nemen."

Wat kunt u zelf doen:
De politie kan het niet alleen en vaak wordt het de inbrekers te gemakkelijk gemaakt.
Daarom een aantal preventie tips:
• Laat geen geld, laptops of andere dure spullen in uw auto liggen.
• Kunt u niet anders? Zorg dan dat een dief ze van buitenaf niet kan zien.
• Haal dure spullen uit uw handschoenenkastje en zet het open. Zo kunnen dieven zien dat er niets te stelen is.
• Laat uw navigatiesysteem nooit in uw auto zitten. Denk ook aan het wissen van de afdruk van de zuignap.
• Laat u toch apparaten in de auto liggen? Doe dan de Bluetooth-functie uit! Dieven kunnen Bluetooth-signalen namelijk buiten uw auto opvangen.
• Haal de sleutel uit het contact. Zorg dat de ramen dicht zijn en doe de portieren en de kofferbak op slot. Doe ook het stuurslot op uw stuur
• Parkeer uw auto op een plek met veel licht, waar veel mensen komen. Daar houden dieven niet van.
• Let op uw autosleutels. Laat ze niet in uw jas zitten als u die ophangt. Laat ze niet in de kleedkamer als u gaat sporten.
• Laat eventueel een goedgekeurd autoalarm monteren.
• De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.