Politie denkt fietsdieven gepakt te hebben

Geschreven door Redactie op .

De politie in Roosendaal heeft in de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 juli 2012 twee inwoners van Roosendaal aangehouden op verdenking van diefstal / heling fietsen.

Bikers van de politie zagen het duo rond 01.30 uur met een fiets zeulen op de Boulevard in Roosendaal. De verdachten hielden de de achterzijde van de fiets omhoog, omdat het slot het achterwiel blokkeerde. Het ging om een grijze damesfiets Gazelle.

Het tweetal (34 en 15 jaar) vertelde dat het om een 'gevonden' fiets ging. Ze werden allebei gearresteerd op verdenking van diefstal/heling. Bij de nabij gelegen woning van de arrestanten werd een nader onderzoek ingesteld. De politie stuitte daarbij op nog acht fietsen waarvan de herkomst dubieus was.

Alle acht rijwielen zijn in beslag genomen en worden nader onderzocht. De twee arrestanten zijn in het belang van een verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Het gaat om inwoners van Roosendaal van 15 en 34 jaar oud. Ze waren eerder op de avond ook al onder verdachte omstandigheden door de bikers gezien in het Emile van Loonpark.

In Roosendaal verdwijnen geregeld gestalde fietsen. Zo hangen onder andere bij de bibliotheek en bij de Praxis bordjes die waarschuwen voor fietsdieven. Bij de Praxis zijn fietgsrekken als service naar de klanten zelfs voorzien van extra sloten.