De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 september 2020

 • Aangehouden man spuugt en zegt corona te hebben
  De politie heeft maandag 21 september op het station Roosendaal een man aangehouden die boa's had beledigd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij volgens de betrokken agent recalcitrant werd.
 • 30 zakken hennepafval op Scherpdeel
  Op Scherpdeel in Roosendaal zijn maandag 21 september dertig blauwe zakken met hennepafval geonden. Dat meldt Handhaving Roosendaal op Twitter. De daders konden niet achterhaald worden.
 • Volgende stukje Watermolenbeek aan de beurt
  Al jaren wordt er in en bij Roosendaal gewerkt om de Watermolenbeek helemaal te laten voldoen aan de eisen van een eigentijdse Ecologische Verbindings Zone. Nu het werk tussen de duiker onder de Burgemeester Freijterslaan en de Kade is afgerond, is het tijd voor een volgend stukje: het deel tussen de A58 en de Burgemeester Freijterslaan.
 • Tongerlohuys presenteert Poolse zaken in ‘Maand van de geschiedenis’
  Erfgoedcentrum Tongerlohuys in Roosendaal presenteert in de maand oktober verscheidene activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het gaat om een lezing van Paul Hulsenboom (op 1 oktober in de Kring), een fototentoonstelling 'Thuis in Polen' (de hele maand), een filmcollege op 18 en 19 oktober in de nieuwe bioscoop en een pop-up tentoonstelling over Marianne van Oranje-Nassau (ook de hele maand).
 • Vrouwenvoetbal uitslagen weekend 19/20 september
  MET FOTO'S ROOSENDAAL MO19 - De vrouwenteams van Rimboe (Wouwse Plantage), Cluzona (Wouw) en FC Moerstraten hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Alle andere teams uit de gemeente Roosendaal moesten hun eerste verlies incasseren. In het meidenvoetbal zijn zaterdag NSV MO15, Roosendaal MO15 en Roosendaal MO19 de competitie met winst begonnen.
 • Beschonken automobilist uit Wouw rijdt vol op betonnen paaltjes in Heerle
  Een 27-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond 19 september met zijn auto vol op betonnen paaltjes in de Herelsesestraat in Heerle gereden. Op het politiebureau bleek dat hij drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd.
 • Scooter van hardleerse berijder in beslag genomen
  De politie heeft zaterdagmiddag 19 september de scooter van een 21-jarige man in de Brugstraat in Roosendal beslag genomen. Het was voor de derde keer dat de man staande werd gehouden omdat hij (nog steeds) geen rijbewijs heeft.
 • Stuk Burg. Schneiderlaan twee dagen dicht
  Het verkeer op een deel van de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal kan op dinsdag 22 en woensdag 23 september last ondervinden van wegwerkzaamheden op deze druk bereden weg. Tussen de Churchillpoort en het kruispunt naar de Lindenburg wordt het asfalt vernieuwd.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.

60-jarige 'agressieve' bestuurder aangehouden

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft dinsdagochtend 5 juni 2012 een 60-jarige automobilist uit Roosendaal gearresteerd. Dat gebeurde naar aanleiding van een verkeersruzie. De arrestant wordt verdacht van mishandeling van een rijinstructeur.

De instructeur reed zelf in een lesauto. Voor hem reden twee leerling motorrijders, ieder op een motor, met wie hij via de portofoon in contact stond. Het drietal reed over de autosnelweg A58, vanuit Roosendaal in de richting van Wouw. De rijinstructeur reed in een blauwe Volkswagen Polo, met op het dak een blauw lesbord met de letter "L". De beide cursisten reden op lesmotoren, ook voorzien van het blauwe lesbordje Bovendien hadden de motorrijders allebei een fel geel hesje aan van de rijschool.

Tijdens de rit ontstond er een conflict met de bestuurder van een rode Renault Twingo. De 60-jarige Roosendaler kwam namelijk erg dicht achter een van de motorrijders rijden. Dat begon tijdens een inhaalmanoeuvre op de A58 en duurde voort tot in de bebouwde kom van Wouw.
De instructeur schatte dit in als een verkeersgevaarlijke situatie en probeerde tussen de motorrijder en de automobilist in te komen, om zodoende zijn cursist te beschermen. Hij werd daarbij meerdere malen afgesneden door de bestuurder van de rode Twingo, aldus de rijinstructeur.

Bij een wegversmalling kwam het tot een confrontatie. De 60-jarige verdachte bracht zijn auto tot stilstand en stapte uit. De rijinstructeur werd vervolgens mishandeld door de boze automobilist. Hiervan waren diverse weggebruikers getuige. De politie kwam erbij en arresteerde de agressor. De 60-jarige Roosendaler spreekt in zijn verhoor over zelfverdediging. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling.
Achteraf bezien waren de beide motorcursisten op weg naar het CBR-examen. Door de gebeurtenissen was één van hen te laat aanwezig en heeft dus geen examen kunnen doen. De ander deed wel zijn rijexamen maar slaagde niet.