Twee jongens (17) opgepakt voor brand Wouwseweg

Geschreven door Redactie op .

Voor de brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 juni woedde in een schaar achter een woning aan de Wouseweg heeft de politie twee 17-jarige jongens aangehouden. Ze komen uit Roosendaal en Rucphen.

Die aanhouding was nog tijdens de bluswerkzaamheden. De jongens waren kort voordat het vuur ontdekt werd, door getuigen onder verdachte omstandigheden op het terrein gezien. Later stonden ze tussen het publiek naar de bluswerkzaamheden te kijken.
In het belang van het verdere onderzoek is het tweetal in voorlopige hechtenis gesteld. Hun ouders, alsmede een raadsman, zijn over de arrestaties in kennis gesteld.
,br>
De vlammen werden kort na middernacht ontdekt. De brandende schuur hoorde bij een woning die niet bewoond was. Het huis wordt verbouwd en de schuur werd daarbij gebruikt voor opslag van bouwmaterialen. De brandweer bestreed deze 'middelbrand' met behulp van drie tankautospuiten. Daarbij trok de rook richting oostelijke richting (autosnelweg A-58) Politieagenten zetten de omgeving en hielden het publiek op afstand.

Bij de brand is vermoedelijk asbest vrijgekomen. Zie apart bericht.