De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 juni 2021

 • ‘Herstelplan biedt Roosendaalse horeca wat ademruimte’
  De afdeling Roosendaal van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de gemeente Roosendaal hebben een Herstelplan voor de plaatselijke horeca opgesteld, waardoor de horecabedrijven na de ingrijpende corona-maatregelen wat ademruimte krijgen om weer op krachten te komen.
 • Ook Tino Martin op De Draai Draait Door
  De Draai van de Kaai bestaat dit jaar onder de noemer 'De Draai Draait Door' alleen uit twee dagen muzikaal entertainment. De eerste dag, op zaterdag 24 juli, staat in het teken van muziek van eigen bodem. Aan het programma is nu ook Tino Martin toegevoegd. Het evenement is op het Kadeplein.
 • Lintje voor Marleen Farla (72) van Alliance Française
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft maandagavond 21 juni een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Marleen Farla (72) uit Roosendaal. Dit gebeurde tijdens de Fête de la Musique van de Alliance Française in de Paterstuin achter de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade in Roosendaal. Sinds 2000 organiseert Alliance Française Roosendaal elk jaar op 21 juni een sprankelend feest vol Franse muziek.
 • Problemen met drinkwater in Roosendaal opgelost
  Door een grote storing heeft (een deel van) Roosendaal maandag 21 juni een deel van de ochtend zonder water gezeten, of kwam er slechts mondjesmaat water uit de kraan, omdat er onvoldoende druk was. Dat had te maken met een lek in het pompstation van het Waterproductiebedrijf Roosendaal van Brabant Water aan de Nispenseweg in Roosendaal. Rond het middaguur waren de problemen opgelost.
 • Roosendaler (42) vast voor mishandeling in Vrouwenhofpark
  In het Vrouwenhof in Roosendaal is zaterdagavond 19 juni een 33-jarige man uit Amsterdam licht gewond geraakt. Daarvoor is een 42-jarige man uit Roosendaal aangehouden.
 • ‘Schrijfacademie’ van Saskia van den Brand voor kinderen van 10-12 jaar
  Voor kinderen tussen 10 en 12 jaar die graag schrijven heeft de Roosendaalse schrijfster Saskia van den Brand het programma 'Schrijf je eigen wijsheid' ontwikkeld dat komende herfst tussen 8 september en 10 november in gebouw Parrotia aan de Markt in Roosendaal in negen sessies van een uur gestalte krijgt onder de noemer 'Schrijfacademie'.
 • Nieuwe stadsplattegrond van gemeente Roosendaal
  Bestaande stadsplattegronden moeten geregeld aangepast worden aan de ontwikkelingen in de gemeente. Ook in Roosendaal staat de ontwikkeling niet stil. Er is nu een nieuwe versie van de plattegrond van de gemeente Roosendaal verschenen. Die is voor € 5,95 verkrijgbaar bij de VVV’s in Roosendaal, Nispen en Wouw.
 • Op 26 juni weer Fiksclub in Huis van de Westrand
  De Roosendaalse TTR Fiksclub komt op zaterdag 22 mei eindelijk weer bij elkaar, tussen 14.00 uur en 16.30 uur in het Huis van de Westrand aan het St.Lucasplein 3 in Roosendaal. Let op: in verband met corona moet u zich van tevoren aanmelden, deze keer via mail aan frans@landsbergen.info of via 06 5330 4161. U krijgt dan de tijd te horen waarop u kunt komen. 'Kom alleen met dingen die u niet kunt missen', zo luidt het verzoek.
 • Het weer in Roosendaal: Dit weekend meest droog
  Na de plaatselijke buien van gisteren blijft het vandaag (zaterdag) meest droog en de zon komt er steeds vaker door. De temperatuur doet een flinke stap terug met 20 of 21 graden. Komende nacht daalt het weer tot 16 of 17 graden en kan er plaatselijk een bui vallen.
 • Roosendaler (24) aangehouden voor brandstichting
  In de nacht van donderdag op vrijdag 18 juni is een 24-jarige man uit Roosendaal aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht brand te hebben gesticht in twee vuilcontainers die buiten stonden aan de Langeveld in Roosendaal. Hierbij raakte tot twee keer toe ook een schuur en een garage beschadigd.

Brokkenpiloot onder drugs op A58

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft maandagmiddag een 37-jarige bestuurder aangehouden die onder invloed was van drugs. De automobilist was slingerend over de A58 tussen Wouw en Roosendaal waargenomen. Ook raakte hij van alles en reageerde nergens op.
Een eenheid van de KMAR zag het voertuig van de A58 de A17 opgaan richting Moerdijk. Ook zagen zij dat hij daarbij een auto raakte die ook op de weg reed. Gelukkig bleef deze ongedeerd.

Bij de oprit Roosendaal kwam ook een politieauto naast de wagen van de verdachte rijden. Hij had zichtbaar schade aan zijn auto. De auto stopte niet ondanks dat het KMAR-voertuig voor hem reed en de politie naast hem. De bestuurder reageerde nergens op.

De automobilist hing regelmatig met arm en hoofd uit de auto tijdens het rijden, het voertuig slingerde over de weg en reed wisselend hard en zacht. Ook schraapte hij met de zijkant van zijn auto tegen de vangrail en de middenberm. Hij nam op het nippertje de afrit Oudenbosch reed daar de berm in tegen een hectometerpaal waardoor hij stopte.
De automobilist reageerde nergens op en wilde niet meewerken. Agenten hebben peperspray moeten gebruiken om de man uit het voertuig te kunnen halen.

De man was onder invloed van drugs en is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn rijbewijs is ingevorderd.