Brokkenpiloot onder drugs op A58

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft maandagmiddag een 37-jarige bestuurder aangehouden die onder invloed was van drugs. De automobilist was slingerend over de A58 tussen Wouw en Roosendaal waargenomen. Ook raakte hij van alles en reageerde nergens op.
Een eenheid van de KMAR zag het voertuig van de A58 de A17 opgaan richting Moerdijk. Ook zagen zij dat hij daarbij een auto raakte die ook op de weg reed. Gelukkig bleef deze ongedeerd.

Bij de oprit Roosendaal kwam ook een politieauto naast de wagen van de verdachte rijden. Hij had zichtbaar schade aan zijn auto. De auto stopte niet ondanks dat het KMAR-voertuig voor hem reed en de politie naast hem. De bestuurder reageerde nergens op.

De automobilist hing regelmatig met arm en hoofd uit de auto tijdens het rijden, het voertuig slingerde over de weg en reed wisselend hard en zacht. Ook schraapte hij met de zijkant van zijn auto tegen de vangrail en de middenberm. Hij nam op het nippertje de afrit Oudenbosch reed daar de berm in tegen een hectometerpaal waardoor hij stopte.
De automobilist reageerde nergens op en wilde niet meewerken. Agenten hebben peperspray moeten gebruiken om de man uit het voertuig te kunnen halen.

De man was onder invloed van drugs en is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn rijbewijs is ingevorderd.