De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

20 september 2020

 • Informatiepagina’s over corona in Roosendaal
  Een overzicht van informatie-pagina's op internet over corona in Roosendaal.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.
 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).

Drie man aangehouden na overval woning

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft zondag 18 maart drie verdachten aangehouden na een overval op een woning aan de Amethistdijk in Roosendaal. Een van de verdachten werd in dezelfde straat aangehouden. De andere twee na een zoekactie in Etten-Leur.

Een van de aanwezigen in de woning alarmeerde rond 01.30 uur de politie, toen ze beneden kabaal hoorde en er iemand om hulp riep. De politie spoedde zich naar de woning en trof hier twee van de bewoners aan. Ze waren gewond.

Agenten zagen dat de verdachten nog aanwezig waren in de achtertuin van het pand. Omdat de daders gewapend zouden zijn met vuurwapens werden twee waarschuwingsschoten gelost. De daders gingen er vandoor.
In de achtertuin van een woning in de straat troffen agenten een man aan die aan het signalement van een van de overvallers voldeed. Hij leek geen Nederlands te spreken en kon zich niet legitimeren. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie zoekt uit wie hij is.

Bij de overal werd gezien dat er een auto hard wegreed. Agenten zochten intensief naar de auto en kregen hierbij ondersteuning van een helikopter. Rond 03.30 uur konden agenten twee 37-jarige Roosendaalers aanhouden in Etten-Leur. Ze werden aangehouden aan de Plevier en de Bonte Specht. De verdachten zijn in verzekering gesteld op het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek.

Twee van de bewoners werden mishandeld tijdens de overval en raakten hierbij gewond. Ze zijn beiden naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen en onderzoekt de zaak verder.