Drie man aangehouden na overval woning

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft zondag 18 maart drie verdachten aangehouden na een overval op een woning aan de Amethistdijk in Roosendaal. Een van de verdachten werd in dezelfde straat aangehouden. De andere twee na een zoekactie in Etten-Leur.

Een van de aanwezigen in de woning alarmeerde rond 01.30 uur de politie, toen ze beneden kabaal hoorde en er iemand om hulp riep. De politie spoedde zich naar de woning en trof hier twee van de bewoners aan. Ze waren gewond.

Agenten zagen dat de verdachten nog aanwezig waren in de achtertuin van het pand. Omdat de daders gewapend zouden zijn met vuurwapens werden twee waarschuwingsschoten gelost. De daders gingen er vandoor.
In de achtertuin van een woning in de straat troffen agenten een man aan die aan het signalement van een van de overvallers voldeed. Hij leek geen Nederlands te spreken en kon zich niet legitimeren. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie zoekt uit wie hij is.

Bij de overal werd gezien dat er een auto hard wegreed. Agenten zochten intensief naar de auto en kregen hierbij ondersteuning van een helikopter. Rond 03.30 uur konden agenten twee 37-jarige Roosendaalers aanhouden in Etten-Leur. Ze werden aangehouden aan de Plevier en de Bonte Specht. De verdachten zijn in verzekering gesteld op het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek.

Twee van de bewoners werden mishandeld tijdens de overval en raakten hierbij gewond. Ze zijn beiden naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen en onderzoekt de zaak verder.