Drie man verdacht van mishandeling 61-jarige man

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft woensdag 21 maart drie inwoners van Roosendaal aangehouden. Het drietal van 18, 24 en 27 jaar oud wordt verdacht van openlijke geweldpleging en is in verzekering gesteld.

Rond 17:15 uur werd gemeld dat aan de Evelindeflat drie personen een 61-jarige man uit Roosendaal mishandelden. De man had hen aangesproken over het feit dat zij op het dak van een garage stonden aan de Evelindeflat.
,br> Agenten waren snel ter plaatse en troffen het slachtoffer met een flinke hoofdwond aan. Enkele oplettende getuigen zetten de politie met een goed signalement op het spoor van de verdachten. Kort daarop kwam de melding dat een oplettende burger de drie daders zag lopen aan de Bovendonk.
Meerdere eenheden van de politie gingen op zoek naar de geweldplegers. Bij het zien van de politie zetten zij het op een lopen, maar konden toch snel worden gearresteerd. Een van hen verzette zich hevig tegen zijn aanhouding.

Wegens overlast van jeugdgroepen en hangjongeren geldt in het gebied een samenscholingsverbod en er is cameratoezicht. Burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal beziet op dit moment de mogelijkheden om op dit drietal de zogenoemde voetbalwet te kunnen toepassen. De drieverdachtenkrijgen dan een gebiedsverbod datdrie maanden geldt en dat drie keer kan worden verlengd. Op een zevental andere jongeren in de wijk is de procedure voor het opleggen van de maatregelen ingevolge de voetbalwet al in gang gezet. Burgemeester Niederer: “Ik verafschuw deze geweldpleging en zie tegelijkertijd nut en noodzaak van de ingevoerde maatregelen rondom Lindenburg bevestigd.”