Stank verraadt hennepdrogerij in Van Goghlaan

Geschreven door Redactie op .

Na klachten van omwonenden over stankoverlast heeft de politie zaterdagmiddag 24 maart in een woning aan de Van Goghlaan in Roosendaal een hennepdrogerij aangetroffen. Die is inmiddels ontmanteld.

Er was in de bewuste woning niemand thuis, maar ook via de brievenbus was een sterke hennepgeur waarneembaar. Dit was reden om de woning binnen te gaan en een onderzoek in te stellen.

In een van de slaapkamers stonden zes rekken waarop hennepplanten gedroogd werden. Een in werkingzijnde ventilator zorgde voor een sterke luchtstroom, waardoor de stank verspreid werd en de drogerij ontdekt werd.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de drogerij laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn de hennepplanten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens is alles vernietigd. Er zijn nog geen arrestaties verricht. Uiteraard gaat de politie op korte termijn de bewoners van het pand verhoren vanwege overtreding van de Opiumwet.

Gemeenten, openbaar ministerie en de politie geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepteelt. Deze plantages en drogerijen veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.