Politie op hennepjacht in Westrand

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft woensdag 14 maart op verscheidene adressen in de Westrand in Roosendaal hennepkwekerijen opgerold. Agenten namen ongeveer 1100 planten, 1927 stekken, 5 kilo gedroogde hennep en een vuurwapen met munitie in beslag. Er werden twee arrestaties verricht.

In een woning in de Lucas Leijdenstraat trof de politie een kwekerij met 620 wietplanten en 1927 stekken aan. De bewoner is aangehouden. De politie legde beslag op de auto. Tijdens het onderzoek troffen de agenten een vuurwapen en munitie aan.

In de Jan Vermeerlaan was het in twee woningen raak. Op het eerste adres ontmantelden agenten een hennepkwekerij die 166 planten huisveste. De bewoner mocht mee naar het bureau. Op het tweede adres werd een kwekerij van 328 planten opgerold. Hierbij werd geen verdachte aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitant.
,br> In een schuur van een woning aan de Elandberg vonden agenten ruim vijf kilo gedroogde hennep. In alle panden stelden technische rechercheurs sporen veilig en deed de energieleverancier onderzoek naar diefstal van stroom.