De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

26 januari 2021

 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.
 • Klus van zeven werkdagen in deel Raadhuisstraat
  Het Aannemersbedrijf Graaumans begint op maandag 25 januari met het vervangen van de lijngoten in een gedeelte van de Raadhuisstraat. De werkzaamheden duren volgens de gemeente naar verwachting zeven werkdagen. De straat is afgesloten. Voetgangers, fietsers en scooters kunnen er wel langs.
 • Eerste avond avondklok: Politie stopt feest in de Westrand
  De politie in Roosendaal heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 januari in de wijk Westrand een illegaal feest beëindigd. De politie kwam op het spoor van het feestje door een melding van geluidsoverlast. De coronaregels werden volgens de politie aan de laars gelapt.
 • Corona: Nu 55 patiënten in Bravis ziekenhuis
  Mede door de uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal is het aantal coronapatiënten in Bravis-ziekenhuis de afgelopen dagen gestegen. Vrijdagmorgen 22 januari werden 55 patiënten met bewezen corona verpleegd, van wie 9 op de Intensive Care.
 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.

Nachtelijke controles in hele regio

Geschreven door Redactie op .

De politie in het District Bergen op Zoom heeft in de avond en nacht van dinsdag 6 maart op woensdag 7 maart op veelplekken waaronder in Roosendaal een controle gehouden in het kader van het 'Donkere Dagen Offensief'. De controle was vooral gericht op het voorkomen van inbraken, overvallen en straatroven.


Op 21 verschillende locaties, waaronder in Roosendaal, controleerden 70 opsporingsambtenaren van politie (51), belastingdienst (4), Douane (4), KMAR (6) en gemeentelijke handhaving Roosendaal.

In totaal werden 14 mensen aangehouden. Vijf automobilisten voor rijden onder invloed, drie personen omdat zij stonden gesignaleerd, twee automobilisten die met gestolen kentekenplaten rondreden, drie in verband met de opiumwetgeving en een die zich niet kon legitimeren.
Zeven bekeuringen werden uitgeschreven voor verkeersovertredingen en in totaal werd ruim 150.000 euro aan openstaande boetes en belastingschulden geïnd.

Team Roosendaal
Het Team Roosendaal controleerde 156 voertuigen en scande 680 kentekens met de ANPR (Automatic number plate recognition) en registreerde 16 hits.
Drie personen die nog stonden gesignaleerd zijn aangehouden en twee personen zijn aangehouden omdat zij rondreden met gestolen kentekenplaten, een van hen, een 17-jarige inwoonster van Etten-Leur had ook nog 550 ml GHB bij zich.

Alcoholcontrole
Een groep agenten hield alcoholcontroles aan de Steenbergseweg in Dinteloord, Halsterseweg in Halsteren en Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal en controleerden 432 automobilisten.
Vier bestuurders zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Bekeuringen werden verder uitgeschreven voor een overtreding van de maximum snelheid, geen identiteitsbewijs (2) en geblindeerde ramen.
De Belastingdienst legde vijf keer beslag op een auto in verband met een belastingschuld en inde 2200 euro, 120.000 euro en nog een klein bedrag aan belastingschuld.