De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

20 september 2020

 • Informatiepagina’s over corona in Roosendaal
  Een overzicht van informatie-pagina's op internet over corona in Roosendaal.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.
 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).

Nachtelijke controles in hele regio

Geschreven door Redactie op .

De politie in het District Bergen op Zoom heeft in de avond en nacht van dinsdag 6 maart op woensdag 7 maart op veelplekken waaronder in Roosendaal een controle gehouden in het kader van het 'Donkere Dagen Offensief'. De controle was vooral gericht op het voorkomen van inbraken, overvallen en straatroven.


Op 21 verschillende locaties, waaronder in Roosendaal, controleerden 70 opsporingsambtenaren van politie (51), belastingdienst (4), Douane (4), KMAR (6) en gemeentelijke handhaving Roosendaal.

In totaal werden 14 mensen aangehouden. Vijf automobilisten voor rijden onder invloed, drie personen omdat zij stonden gesignaleerd, twee automobilisten die met gestolen kentekenplaten rondreden, drie in verband met de opiumwetgeving en een die zich niet kon legitimeren.
Zeven bekeuringen werden uitgeschreven voor verkeersovertredingen en in totaal werd ruim 150.000 euro aan openstaande boetes en belastingschulden geïnd.

Team Roosendaal
Het Team Roosendaal controleerde 156 voertuigen en scande 680 kentekens met de ANPR (Automatic number plate recognition) en registreerde 16 hits.
Drie personen die nog stonden gesignaleerd zijn aangehouden en twee personen zijn aangehouden omdat zij rondreden met gestolen kentekenplaten, een van hen, een 17-jarige inwoonster van Etten-Leur had ook nog 550 ml GHB bij zich.

Alcoholcontrole
Een groep agenten hield alcoholcontroles aan de Steenbergseweg in Dinteloord, Halsterseweg in Halsteren en Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal en controleerden 432 automobilisten.
Vier bestuurders zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Bekeuringen werden verder uitgeschreven voor een overtreding van de maximum snelheid, geen identiteitsbewijs (2) en geblindeerde ramen.
De Belastingdienst legde vijf keer beslag op een auto in verband met een belastingschuld en inde 2200 euro, 120.000 euro en nog een klein bedrag aan belastingschuld.