Nachtelijke controles in hele regio

Geschreven door Redactie op .

De politie in het District Bergen op Zoom heeft in de avond en nacht van dinsdag 6 maart op woensdag 7 maart op veelplekken waaronder in Roosendaal een controle gehouden in het kader van het 'Donkere Dagen Offensief'. De controle was vooral gericht op het voorkomen van inbraken, overvallen en straatroven.


Op 21 verschillende locaties, waaronder in Roosendaal, controleerden 70 opsporingsambtenaren van politie (51), belastingdienst (4), Douane (4), KMAR (6) en gemeentelijke handhaving Roosendaal.

In totaal werden 14 mensen aangehouden. Vijf automobilisten voor rijden onder invloed, drie personen omdat zij stonden gesignaleerd, twee automobilisten die met gestolen kentekenplaten rondreden, drie in verband met de opiumwetgeving en een die zich niet kon legitimeren.
Zeven bekeuringen werden uitgeschreven voor verkeersovertredingen en in totaal werd ruim 150.000 euro aan openstaande boetes en belastingschulden geïnd.

Team Roosendaal
Het Team Roosendaal controleerde 156 voertuigen en scande 680 kentekens met de ANPR (Automatic number plate recognition) en registreerde 16 hits.
Drie personen die nog stonden gesignaleerd zijn aangehouden en twee personen zijn aangehouden omdat zij rondreden met gestolen kentekenplaten, een van hen, een 17-jarige inwoonster van Etten-Leur had ook nog 550 ml GHB bij zich.

Alcoholcontrole
Een groep agenten hield alcoholcontroles aan de Steenbergseweg in Dinteloord, Halsterseweg in Halsteren en Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal en controleerden 432 automobilisten.
Vier bestuurders zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Bekeuringen werden verder uitgeschreven voor een overtreding van de maximum snelheid, geen identiteitsbewijs (2) en geblindeerde ramen.
De Belastingdienst legde vijf keer beslag op een auto in verband met een belastingschuld en inde 2200 euro, 120.000 euro en nog een klein bedrag aan belastingschuld.