De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

21 september 2020

 • Vrouwenvoetbal uitslagen weekend 19/20 september
  MET FOTO'S ROOSENDAAL MO19 - De vrouwenteams van Rimboe (Wouwse Plantage), Cluzona (Wouw) en FC Moerstraten hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Alle andere teams uit de gemeente Roosendaal moesten hun eerste verlies incasseren. In het meidenvoetbal zijn zaterdag NSV MO15, Roosendaal MO15 en Roosendaal MO19 de competitie met winst begonnen.
 • Beschonken automobilist uit Wouw rijdt vol op betonnen paaltjes in Heerle
  Een 27-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond 19 september met zijn auto vol op betonnen paaltjes in de Herelsesestraat in Heerle gereden. Op het politiebureau bleek dat hij drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd.
 • Scooter van hardleerse berijder in beslag genomen
  De politie heeft zaterdagmiddag 19 september de scooter van een 21-jarige man in de Brugstraat in Roosendal beslag genomen. Het was voor de derde keer dat de man staande werd gehouden omdat hij (nog steeds) geen rijbewijs heeft.
 • Stuk Burg. Schneiderlaan twee dagen dicht
  Het verkeer op een deel van de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal kan op dinsdag 22 en woensdag 23 september last ondervinden van wegwerkzaamheden op deze druk bereden weg. Tussen de Churchillpoort en het kruispunt naar de Lindenburg wordt het asfalt vernieuwd.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.
 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.

Politie: Pas op voor sluwe dievegges van sieraden

Geschreven door Redactie op .

In Roosendaal en omgeving zijn de afgelopen dagen al zeker vier vrouwen het slachtoffer geworden van dievegges met een sluwe babbeltruc waarbij met name gouden kettingen en armbanden gestolen werden. De politie waarschuwt de inwoners om alert te zijn en de vrouwen geen kans te geven om fysiek contact te maken.

Er zijn twee gevallen bekend uit Roosendaal, een uit Sint Willebrord en een uit Tilburg.
De slachtoffers werden benaderd door getinte vrouwen die hen de weg vroegen en hun dank uitten door bij hen gouden nepkettingen en armbanden aan te doen. Hierbij werden razendsnel de echte sieraden, die de slachtoffers droegen gestolen. In een van de gevallen werd zelfs een ketting van de hals getrokken.

Op vrijdagmiddag 9 maart werd rond 13.45 uur een Roosendaalse vrouw beroofd van een halsketting met een gouden kruis. Het gaat om een familiestuk. Het slachtoffer liep met haar man over de Vroenhoutseweg in Roosendaal.
Er stopte een grijze Mercedes met Belgisch kenteken. Er zaten twee mannen voorin en een vrouw achterin. De vrouw stapte uit, de bijrijder sprak haar man aan en liet een landkaart zien. De uitgestapte vrouw liet een aantal goudkleurige sieraden zien die ze bij het slachtoffer aan deed.
Terwijl zij aan het praten waren, heeft die vrouw de ketting van haar hals getrokken en is snel de auto weer in gestapt.De sieraden die zij achterliet, zijnde een ketting, een armband en de ring, zijn imitatie juwelen en hebben geen enkele waarde. De mannen en de vrouw zijn in de auto weggereden in de richting van Bergrand Roosendaal.

Een 78-jarige Roosendaalse is zondag 11 maart rond 13.30 uur het slachtoffer geworden van sluwe dievegges. Aangeefster liep op de Beetslaan in Roosendaal. Er stopte een donkerblauwe of zwarte auto.
Uit de auto stapte een vrouw met een landkaart. Ze sprak een vreemde taal. De Roosendaalse begreep dat ze op zoek waren naar een tankstation. Uit de auto kwam nog een tweede vrouw, terwijl voorin twee mannen zaten. Ook de tweede vrouw kwam er bij staan.
De vrouwen deden bij het slachtoffer een ring aan een vinger en een armband aan haar linkerpols en ze werd door hen omhelsd. Hierna stapten ze weer in die auto en reden weg in de richting van de Kennedylaan. De dievegges hebben kans gezien twee gouden schakelarmbanden te stelen.
Het zou gaan om Op vrouwen van circa 50 en circa 60 jaar.