Politie: Pas op voor sluwe dievegges van sieraden

Geschreven door Redactie op .

In Roosendaal en omgeving zijn de afgelopen dagen al zeker vier vrouwen het slachtoffer geworden van dievegges met een sluwe babbeltruc waarbij met name gouden kettingen en armbanden gestolen werden. De politie waarschuwt de inwoners om alert te zijn en de vrouwen geen kans te geven om fysiek contact te maken.

Er zijn twee gevallen bekend uit Roosendaal, een uit Sint Willebrord en een uit Tilburg.
De slachtoffers werden benaderd door getinte vrouwen die hen de weg vroegen en hun dank uitten door bij hen gouden nepkettingen en armbanden aan te doen. Hierbij werden razendsnel de echte sieraden, die de slachtoffers droegen gestolen. In een van de gevallen werd zelfs een ketting van de hals getrokken.

Op vrijdagmiddag 9 maart werd rond 13.45 uur een Roosendaalse vrouw beroofd van een halsketting met een gouden kruis. Het gaat om een familiestuk. Het slachtoffer liep met haar man over de Vroenhoutseweg in Roosendaal.
Er stopte een grijze Mercedes met Belgisch kenteken. Er zaten twee mannen voorin en een vrouw achterin. De vrouw stapte uit, de bijrijder sprak haar man aan en liet een landkaart zien. De uitgestapte vrouw liet een aantal goudkleurige sieraden zien die ze bij het slachtoffer aan deed.
Terwijl zij aan het praten waren, heeft die vrouw de ketting van haar hals getrokken en is snel de auto weer in gestapt.De sieraden die zij achterliet, zijnde een ketting, een armband en de ring, zijn imitatie juwelen en hebben geen enkele waarde. De mannen en de vrouw zijn in de auto weggereden in de richting van Bergrand Roosendaal.

Een 78-jarige Roosendaalse is zondag 11 maart rond 13.30 uur het slachtoffer geworden van sluwe dievegges. Aangeefster liep op de Beetslaan in Roosendaal. Er stopte een donkerblauwe of zwarte auto.
Uit de auto stapte een vrouw met een landkaart. Ze sprak een vreemde taal. De Roosendaalse begreep dat ze op zoek waren naar een tankstation. Uit de auto kwam nog een tweede vrouw, terwijl voorin twee mannen zaten. Ook de tweede vrouw kwam er bij staan.
De vrouwen deden bij het slachtoffer een ring aan een vinger en een armband aan haar linkerpols en ze werd door hen omhelsd. Hierna stapten ze weer in die auto en reden weg in de richting van de Kennedylaan. De dievegges hebben kans gezien twee gouden schakelarmbanden te stelen.
Het zou gaan om Op vrouwen van circa 50 en circa 60 jaar.