De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 september 2020

 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).
 • Zaalvoetbal: beide vrouwenteams pakken thuis de overwinning
  Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalvereniging Bistol Team is na twee wedstrijden in de nieuwe competitie nog ongeslagen. Vorige week vrijdag werd LRC met 2-7 verslagen en afgelopen woensdag was ZVS het volgende slachtoffer. Het werd 8-2.
 • Weer records gebroken, vandaag nog boven gemiddelde
  Gisteren 35 graden gemeten en afgelopen nacht 17 graden. Vandaag (woensdag) is er meer bewolking en zal de temperatuur wat matigen, maar nog altijd hoger dan gemiddeld, met nog kans op 24 of 25 graden. De wind is zwak tot matig uit noordoost.
 • Qoqo danst ‘Lily Dale’ in bibliotheek (7-8 nov)
  Op zaterdag 7 en zondag 8 november danst Qoqo, de Roosendaalse school voor klassiek ballet, moderne dans, moderne/jazzdans en podiumkunsten, in de hal van de bibliotheek in Roosendaal de verhalende moderne dansvoorstelling 'Lily Dale'. Vanwege corona-regels kunnen maximaal 40 mensen een voorstelling bijwonen. Er zijn drie voorstellingen gepland.
 • Nieuw groepsuitje: Roosendaalse bierwandelingen
  Het Roosendaals Biergilde, acht biercafés uit de binnenstad én VVV Roosendaal hebben de handen ineengeslagen voor hét nieuwe groepsuitje in Roosendaal: de bierwandelingen. Op zaterdag 19 september wordt de eerste wandeling gelopen en vanaf dat moment is het arrangement te boeken door alle bierliefhebbers.
 • Jeugddag Wieler Talent van Roosendaal (4 okt)
  Wielerplatform Roosendaal organiseert op zondag 4 oktober in samenwerking met Klaar voor de Start een wedstrijddag voor de jeugd van 7 tot en met 14 jaar op Wieler Experience aan de Buijenstraat in Roosendaal. In vier leeftijdsgroepen wordt naar 'het Fietstalent van Roosendaal' gezocht. Wie mee wil doen moet zich vóór 2 oktober aanmelden via talentvanroosendaal@gmail.com

Fijnaarts stel mishandeld door agressieve automobilist

Geschreven door Redactie op .

Een 28-jarige vrouw uit Fijnaart en haar 30-jarige vriend zijn maandagmiddag 1 oktober in Roosendaal door een agressieve automobilist mishandeld. De bestuurder was kennelijk boos geworden omdat hij moest afremmen toen de vrouw de weg overstak.

Tijdens het tumult werd haar vriend die tussenbeiden kwam eveneens geslagen, ook werd zijn GSM-telefoon gestolen. Naar aanleiding van deze melding werd de door het slachtoffer bedoelde auto gecontroleerd op de Voltastraat. De twee inzittenden, Roosendalers (20 en 23 jaar) werden aangehouden. De 20-jarige verdachte werd in verzekering gesteld.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Ze vertelde dat ze maandagmiddag rond 14.30 uur op de Philipslaan in Roosendaal geld gepind had. Ze stak daarna de straat over om weer in de auto bij haar vriend te stappen. Ze zag dat een auto afremde en tot stilstand kwam om haar over te laten steken.
Hierna kwam er een rode Fiat hard aanrijden, die de stilstaande auto passeerde en hard moest remmen, met piepende banden, om haar niet aan te rijden.
Ze gebaarde naar de bestuurder dat hij rustiger moest rijden. Hierop stapte de automobilist uit en liep naar haar toe. Hij riep "Gek wijf" en sloeg haar direct enkele keren met zijn rechtervuist tegen haar hoofd en lichaam. Haar vriend sprong er tussen in en kreeg ook enkele klappen.

Ze slaagden erin om in hun auto te komen en via het trottoir weg te rijden. Ze reden naar het politiebureau in Oudenbosch om aangifte te doen. Daar werd aangeefster onwel waarna ze met een ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. Uit het onderzoek daar bleek dat niets gebroken had, maar wel deed haar hele lichaam pijn. Ook haar 30-jarige vriend deed aangifte. Kennelijk had de agressieve automobilist, volgens een getuige ook zijn telefoon gestolen.
,br>