Roosendaler (43) gewond bij schietpartij in Breda

Geschreven door Redactie op .

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een schietincident zondagmorgen (2 september 2012) in Breda. Een 43-jarige inwoner van Roosendaal is zondagmorgen gewond geraakt bij een schietincident. Een 24-jarige inwoner van Sint Willebrord is in de directe omgeving aangehouden voor betrokkenheid bij het incident.


Zijn rol is volgens de politie nog niet duidelijk. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en is zondagmiddag eveneens aangehouden. Hij verkeert niet in levensgevaar, aldus de politie.

Rond 10:00 uur belde een passant de politie. De getuige had een hevig bloedende man aangetroffen aan de Ettensebaan in Breda. Een deel van de woonboulevard werd aangemerkt als Plaats Delict (PD) en met linten afgesloten.

De auto, waar de Roosendaler in had gezeten, werd beschadigd gevonden in de Kruisvoort, enkele honderden meters verwijderd van de Ettensebaan. De voorzijde van de auto was beschadigd na een aanrijding met vermoedelijk een klein model roodkleurige personenauto.

Rechercheurs van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek hebben een sporenonderzoek ingesteld. De politie is gestart met een buurtonderzoek en het horen van getuigen. De helikopter van de politie werd ingezet om in de omgeving te zoeken naar personen die mogelijk betrokken waren bij het incident en de rode personenauto.
Onder de deelnemers van Burgernet werd een bericht verstuurd om uit te kijken naar personen die zich verdacht gedroegen. Een deel van de PD is inmiddels weer vrij gegeven. De toedracht is op dit moment nog onduidelijk.