De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 september 2020

 • Aangehouden man spuugt en zegt corona te hebben
  De politie heeft maandag 21 september op het station Roosendaal een man aangehouden die boa's had beledigd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij volgens de betrokken agent recalcitrant werd.
 • 30 zakken hennepafval op Scherpdeel
  Op Scherpdeel in Roosendaal zijn maandag 21 september dertig blauwe zakken met hennepafval geonden. Dat meldt Handhaving Roosendaal op Twitter. De daders konden niet achterhaald worden.
 • Volgende stukje Watermolenbeek aan de beurt
  Al jaren wordt er in en bij Roosendaal gewerkt om de Watermolenbeek helemaal te laten voldoen aan de eisen van een eigentijdse Ecologische Verbindings Zone. Nu het werk tussen de duiker onder de Burgemeester Freijterslaan en de Kade is afgerond, is het tijd voor een volgend stukje: het deel tussen de A58 en de Burgemeester Freijterslaan.
 • Tongerlohuys presenteert Poolse zaken in ‘Maand van de geschiedenis’
  Erfgoedcentrum Tongerlohuys in Roosendaal presenteert in de maand oktober verscheidene activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het gaat om een lezing van Paul Hulsenboom (op 1 oktober in de Kring), een fototentoonstelling 'Thuis in Polen' (de hele maand), een filmcollege op 18 en 19 oktober in de nieuwe bioscoop en een pop-up tentoonstelling over Marianne van Oranje-Nassau (ook de hele maand).
 • Vrouwenvoetbal uitslagen weekend 19/20 september
  MET FOTO'S ROOSENDAAL MO19 - De vrouwenteams van Rimboe (Wouwse Plantage), Cluzona (Wouw) en FC Moerstraten hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Alle andere teams uit de gemeente Roosendaal moesten hun eerste verlies incasseren. In het meidenvoetbal zijn zaterdag NSV MO15, Roosendaal MO15 en Roosendaal MO19 de competitie met winst begonnen.
 • Beschonken automobilist uit Wouw rijdt vol op betonnen paaltjes in Heerle
  Een 27-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond 19 september met zijn auto vol op betonnen paaltjes in de Herelsesestraat in Heerle gereden. Op het politiebureau bleek dat hij drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd.
 • Scooter van hardleerse berijder in beslag genomen
  De politie heeft zaterdagmiddag 19 september de scooter van een 21-jarige man in de Brugstraat in Roosendal beslag genomen. Het was voor de derde keer dat de man staande werd gehouden omdat hij (nog steeds) geen rijbewijs heeft.
 • Stuk Burg. Schneiderlaan twee dagen dicht
  Het verkeer op een deel van de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal kan op dinsdag 22 en woensdag 23 september last ondervinden van wegwerkzaamheden op deze druk bereden weg. Tussen de Churchillpoort en het kruispunt naar de Lindenburg wordt het asfalt vernieuwd.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.

Vermoedens brandstichting op camping Heerle

Geschreven door Redactie op .

De politie stelt een onderzoek in naar de brand die in de nacht van zaterdag 15 september woedde op de camping Herelseheide aan de Gareelweg in Heerle. Het vuur werd rond 01.30 uur ontdekt en ontstond in een schuurtje. De brand sloeg vervolgens over naar omliggende chalets van buren. Er zijn vermoedens van brandstichting, aldus de politie.


Omwonenden waarschuwden de bewoners van het naastgelegen chalet. Het ging om een vader (74), moeder (65), dochter (40) en kleindochter (15). Ze lagen allemaal al te slapen en hadden niets gemerkt van de brand in het aangrenzende schuurtje.

Ze werden op tijd in veiligheid gebracht, waarna hun chalet door overslaande vlammen totaal verloren ging. Ambulancepersoneel controleerde de familie omdat er sprake was van rookinhalatie. Dit bleek gelukkig mee te vallen. Wel was de schrik groot en sprake van de nodige emoties.
Ook twee andere, nabijgelegen chalets raakten beschadigd.

Op 29 juli 2012 brandde er ook al een chalet af op de camping. Alleen het bijbehorende schuurtje op het perceel stond nog overeind. Afgelopen nacht ontstond er dus opnieuw brand op hetzelfde perceel, en wel in de bewuste schuur. Door overslag ging vervolgens ook het chalet van de buren in vlammen op. Verder woedde er op 14 augustus 2012 ook al brand op de camping.

Volgens de politie zijn er duidelijke vermoedens van brandstichting. Volgens wijkagent Chris van der Veen gaan er op de camping de nodige geruchten in het rond over de toedracht van de branden.
Wie getuige is geweest van de branden of informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s) wordt verzocht contact op te nemen met de wijkagent via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000.