De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 september 2020

 • Aangehouden man spuugt en zegt corona te hebben
  De politie heeft maandag 21 september op het station Roosendaal een man aangehouden die boa's had beledigd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij volgens de betrokken agent recalcitrant werd.
 • 30 zakken hennepafval op Scherpdeel
  Op Scherpdeel in Roosendaal zijn maandag 21 september dertig blauwe zakken met hennepafval geonden. Dat meldt Handhaving Roosendaal op Twitter. De daders konden niet achterhaald worden.
 • Volgende stukje Watermolenbeek aan de beurt
  Al jaren wordt er in en bij Roosendaal gewerkt om de Watermolenbeek helemaal te laten voldoen aan de eisen van een eigentijdse Ecologische Verbindings Zone. Nu het werk tussen de duiker onder de Burgemeester Freijterslaan en de Kade is afgerond, is het tijd voor een volgend stukje: het deel tussen de A58 en de Burgemeester Freijterslaan.
 • Tongerlohuys presenteert Poolse zaken in ‘Maand van de geschiedenis’
  Erfgoedcentrum Tongerlohuys in Roosendaal presenteert in de maand oktober verscheidene activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het gaat om een lezing van Paul Hulsenboom (op 1 oktober in de Kring), een fototentoonstelling 'Thuis in Polen' (de hele maand), een filmcollege op 18 en 19 oktober in de nieuwe bioscoop en een pop-up tentoonstelling over Marianne van Oranje-Nassau (ook de hele maand).
 • Vrouwenvoetbal uitslagen weekend 19/20 september
  MET FOTO'S ROOSENDAAL MO19 - De vrouwenteams van Rimboe (Wouwse Plantage), Cluzona (Wouw) en FC Moerstraten hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Alle andere teams uit de gemeente Roosendaal moesten hun eerste verlies incasseren. In het meidenvoetbal zijn zaterdag NSV MO15, Roosendaal MO15 en Roosendaal MO19 de competitie met winst begonnen.
 • Beschonken automobilist uit Wouw rijdt vol op betonnen paaltjes in Heerle
  Een 27-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond 19 september met zijn auto vol op betonnen paaltjes in de Herelsesestraat in Heerle gereden. Op het politiebureau bleek dat hij drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd.
 • Scooter van hardleerse berijder in beslag genomen
  De politie heeft zaterdagmiddag 19 september de scooter van een 21-jarige man in de Brugstraat in Roosendal beslag genomen. Het was voor de derde keer dat de man staande werd gehouden omdat hij (nog steeds) geen rijbewijs heeft.
 • Stuk Burg. Schneiderlaan twee dagen dicht
  Het verkeer op een deel van de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal kan op dinsdag 22 en woensdag 23 september last ondervinden van wegwerkzaamheden op deze druk bereden weg. Tussen de Churchillpoort en het kruispunt naar de Lindenburg wordt het asfalt vernieuwd.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.

Drugs: invallen in Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

Bij politieacties in onderzoeken in witwassen en handel in verdovende middelen in West-Brabant zijn dinsdag ook in Roosendaal invallen en arrestaties verricht.

Een 34-jarige inwoner van Etten-Leur, een 31-jarige inwoner van Roosendaal en een 55-jarige man uit Sint Willebrord zijn aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.
Een 25-jarige Bredase vrouw werd aangehouden voor belediging van een politieambtenaar, daarbij pleegde zij verzet. Een 24-jarige inwoonster van Breda werd aangehouden, toen in een woning aan de Jacob van Ruijsdaelstraat in Roosendaal een hennepkwekerij met 199 hennepplanten werd ontdekt. Het tweetal is na verhoor in de loop van de avond in vrijheid gesteld.

In het kader van een strafrechtelijk onderzoek werd dinsdag op veertien locaties binnengetreden en gezocht naar o.a. verdovende middelen en vermogensbestanddelen. Vermogen dat door een crimineel netwerk is verdiend met georganiseerde handel en teelt van verdovende middelen. De politie nam onder andere een grote som geld, tientallen kilo's hennep, meerdere vuurwapens en sieraden in beslag. Ook werd beslag gelegd op vijf personenauto's.

De Gemeente Roosendaal heeft besloten om ten aanzien van twee bedrijfspanden aan het Venneveld bestuurlijke maatregelen op te leggen en direct tot sluiting over te gaan. Burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal: "Deze strafrechtelijke inval heeft ook een bestuursrechtelijk aspect, vandaar de betrokkenheid van de gemeente. Het is natuurlijk belangrijk om bij vermoedens van dergelijke zware criminaliteit met medewerking van alle betrokken instanties en overheden, integraal en op het juiste moment te kunnen ingrijpen."

Een gespecialiseerd zoekteam van Defensie ondersteunde de politie bij de doorzoekingen. Het Advanced Search Team bestaat uit genisten van de Koninklijke Landmacht die zijn gespecialiseerd in het zoeken naar en in verborgen ruimtes.
Bij de actie zijn ruim 100 opsporingsambtenaren ingezet. In samenwerking met gemeente Roosendaal, Courage, het Openbaar Ministerie, Ministerie van Defensie en de politieteams Roosendaal, Etten-Leur en Breda richtte de actie zich op witwassen en handel in verdovende middelen.