Bewoner camping Heerle verdacht van brandstichting

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft woensdagavond 19 september aan de Gareelweg een 40-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting op camping Herelseheide aan de Gareelweg in Heerle.

Zaterdag 15 september werd rond 01:30 uur in een schuurtje op de camping brand ontdekt. De brand sloeg vervolgens over naar omliggende chalets van buren. Al snel waren er vermoedens van brandstichting en startte de recherche van het District Bergen op Zoom met een onderzoek.

Rechercheurs hoorden een aantal getuigen en stelden een sporenonderzoek in. Wijkagent Chris van der Veen riep getuigen via de kabelkrant van de camping op om informatie door te spelen aan de politie.
Via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000) kwamen kort daarna meerdere bruikbare tips binnen. De resultaten van het onderzoek waren voor de officier van justitie aanleiding om toestemming te geven tot aanhouding buiten heterdaad. De verdachte is ingesloten in een politiecel en in verzekering gesteld.

Op 29 juli 2012 brandde er ook al een chalet af op de camping. Alleen het bijbehorende schuurtje op het perceel stond nog overeind. Zaterdagnacht ontstond er dus opnieuw brand op hetzelfde perceel, en wel in de bewuste schuur. Door overslag ging vervolgens ook het chalet van de buren in vlammen op. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de aangehouden verdachte bij deze branden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.