Botsing trein- auto loopt goed af in Zegge

Geschreven door Redactie op .

Een ongeval tussen een trein en een auto is zondagavond 23 september goed afgelopen. Een auto kwam na een stuurmanoeuvre vast te zitten op een overgang, de inzittenden kon tijdig de auto verlaten.

Tevergeefs probeerden zij nog de auto weg te duwen, de auto werd echter aangereden door een trein.

Zondagavond 23 september is omstreeks 21.05 uur op de overweg aan de Spiekestraat een auto bestuurd door een 57-jarige vrouw uit Nuenen vast komen te zitten. De vrouw was met haar auto vanuit een oprit gekomen en wilde na de overgang links af slaan. Ze draaide kennelijk te kort waardoor de auto vast kwam te zitten in het grind. De rijbaan bestaat ter plaatse uit zogenaamde drempels tussen de spoorrails.

De bestuurster, haar 59-jarige echtgenoot en een 53-jarige vrouw hebben vervolgens nog geprobeerd het voertuig terug de rijbaan op te duwen. Dit lukte echter niet. Al snel rinkelden de bellen en knipperden de overweglichten om de komst van de trein vanuit Breda naar Roosendaal aan te kondigen. Hierop is iedereen van het spoor af gegaan. De trein doorboorde de auto, er raakte niemand gewond. De Spoorwegpolitie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.