De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 september 2020

 • Volgende stukje Watermolenbeek aan de beurt
  Al jaren wordt er in en bij Roosendaal gewerkt om de Watermolenbeek helemaal te laten voldoen aan de eisen van een eigentijdse Ecologische Verbindings Zone. Nu het werk tussen de duiker onder de Burgemeester Freijterslaan en de Kade is afgerond, is het tijd voor een volgend stukje: het deel tussen de A58 en de Burgemeester Freijterslaan.
 • Tongerlohuys presenteert Poolse zaken in ‘Maand van de geschiedenis’
  Erfgoedcentrum Tongerlohuys in Roosendaal presenteert in de maand oktober verscheidene activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het gaat om een lezing van Paul Hulsenboom (op 1 oktober in de Kring), een fototentoonstelling 'Thuis in Polen' (de hele maand), een filmcollege op 18 en 19 oktober in de nieuwe bioscoop en een pop-up tentoonstelling over Marianne van Oranje-Nassau (ook de hele maand).
 • Vrouwenvoetbal uitslagen weekend 19/20 september
  MET FOTO'S ROOSENDAAL MO19 - De vrouwenteams van Rimboe (Wouwse Plantage), Cluzona (Wouw) en FC Moerstraten hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Alle andere teams uit de gemeente Roosendaal moesten hun eerste verlies incasseren. In het meidenvoetbal zijn zaterdag NSV MO15, Roosendaal MO15 en Roosendaal MO19 de competitie met winst begonnen.
 • Beschonken automobilist uit Wouw rijdt vol op betonnen paaltjes in Heerle
  Een 27-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond 19 september met zijn auto vol op betonnen paaltjes in de Herelsesestraat in Heerle gereden. Op het politiebureau bleek dat hij drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd.
 • Scooter van hardleerse berijder in beslag genomen
  De politie heeft zaterdagmiddag 19 september de scooter van een 21-jarige man in de Brugstraat in Roosendal beslag genomen. Het was voor de derde keer dat de man staande werd gehouden omdat hij (nog steeds) geen rijbewijs heeft.
 • Stuk Burg. Schneiderlaan twee dagen dicht
  Het verkeer op een deel van de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal kan op dinsdag 22 en woensdag 23 september last ondervinden van wegwerkzaamheden op deze druk bereden weg. Tussen de Churchillpoort en het kruispunt naar de Lindenburg wordt het asfalt vernieuwd.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.

Wilde achtervolging eindigt tegen verkeerslicht

Geschreven door Redactie op .

FOTO Na een wilde achtervolging door verschillende straten in Roosendaal heeft de politie maandagmiddag tegen 17.00 uur een 34-jarige inwoner van Bergen op Zoom kunnen aanhouden. In zijn auto werd 640 gram henneptoppen aangetroffen.

Surveillerende agenten zagen kort daarvoor twee auto's met hoge snelheid door de Brugstraat in Roosendaal rijden. Zij reden tegen het verkeer in en hadden allebei schade aan hun voertuig.

De bestuurder van de tweede auto, die kennelijk de eerste achtervolgde, stopte kort bij de agenten en riep om hun hulp. Voordat de agenten om uitleg konden vragen reed deze auto echter weer achter de eerste aan.
Met meerdere politie-eenheden werd vervolgens een achtervolging ingezet. Die eindigde in de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal. Daar ramde de voorste auto eerst een auto van een passant, waarna hij het terrein van een benzinepomp op reed om vervolgens in tegengestelde richting weer richting centrum te gaan.

Daar zag hij zijn weg echter geblokkeerd door een politieauto. Om die te ontwijken stuurde de bestuurder scherp naar links het fietspad op. Daarbij reed hij bijna een fietser aan. Uiteindelijk slipte de auto en kwam tot stilstand tegen een verkeerslicht aan het Jan van Eijkplein.

De bestuurder sprong uit zijn auto en rende er vandoor, op de voet gevolgd door twee agenten. Die konden de verdachte, een 34-jarige Bergenaar, achterhalen en aanhouden. In zijn auto werd vervolgens de drugs aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt nog nader wat er aan de wilde achtervolging tussen beide voertuigen is voorafgegaan.


Foto Christian Traets