Wilde achtervolging eindigt tegen verkeerslicht

Geschreven door Redactie op .

FOTO Na een wilde achtervolging door verschillende straten in Roosendaal heeft de politie maandagmiddag tegen 17.00 uur een 34-jarige inwoner van Bergen op Zoom kunnen aanhouden. In zijn auto werd 640 gram henneptoppen aangetroffen.

Surveillerende agenten zagen kort daarvoor twee auto's met hoge snelheid door de Brugstraat in Roosendaal rijden. Zij reden tegen het verkeer in en hadden allebei schade aan hun voertuig.

De bestuurder van de tweede auto, die kennelijk de eerste achtervolgde, stopte kort bij de agenten en riep om hun hulp. Voordat de agenten om uitleg konden vragen reed deze auto echter weer achter de eerste aan.
Met meerdere politie-eenheden werd vervolgens een achtervolging ingezet. Die eindigde in de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal. Daar ramde de voorste auto eerst een auto van een passant, waarna hij het terrein van een benzinepomp op reed om vervolgens in tegengestelde richting weer richting centrum te gaan.

Daar zag hij zijn weg echter geblokkeerd door een politieauto. Om die te ontwijken stuurde de bestuurder scherp naar links het fietspad op. Daarbij reed hij bijna een fietser aan. Uiteindelijk slipte de auto en kwam tot stilstand tegen een verkeerslicht aan het Jan van Eijkplein.

De bestuurder sprong uit zijn auto en rende er vandoor, op de voet gevolgd door twee agenten. Die konden de verdachte, een 34-jarige Bergenaar, achterhalen en aanhouden. In zijn auto werd vervolgens de drugs aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt nog nader wat er aan de wilde achtervolging tussen beide voertuigen is voorafgegaan.


Foto Christian Traets