De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

01 maart 2021

 • Voorlopig nog verschillende kliko’s in Roosendaal
  Roosendalers blijven nog wel even zitten met verscheidene vuilcontainers en losse zakken voor plastic- en blikafval. Dat blijkt uit een raadsmededeling van burgemeester en wethouders over het onderzoek naar de mogelijkheden van nascheiding in Roosendaal. 'Het is nu niet interessant om over te gaan naar nascheiding', is de conclusie.
 • En weer 209 te hard rijders op de Van Beethovenlaan
  Vielen er woensdag 24 februari nog 500 bonnen voor te hard rijden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal, toen het Verkeersteam Zeeland/West-Brabant daar vrijdag 26 februari terugkwam, werd er opnieuw weer vaak te hard gereden. Dit keer vielen er 209 bonnen.
 • Roosendaler (33) rijdt sloot in en maakt stennis tegen politie
  Agenten hebben zaterdagavond 27 februari op de A59 ter hoogte van knooppunt Noordhoek een 33-jarige Roosendaler aangehouden. De man was met zijn auto in de sloot beland, hij verkeerde vermoedelijk onder invloed. Toen agenten de man een blaasttest wilden afnemen, werd hij recalcitrant.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en frisse nachten
  Na het optrekken van de (soms dichte) mist komt vandaag (zaterdag) de zon er weer goed bij. De temperatuur komt tot 6 of 7 graden, bij een zwakke wind draaiend naar noordoost. Komende nacht is het meest helder en dan daalt het kwik tot net boven het vriespunt, met kans op vorst aan de grond.
 • Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd
  Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, 't Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.
 • 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven
  UPDATE - In een garagebox in de wijk Kroeven in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag 25 februari rond half vier een grote partij met zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de ruimte lag volgens de politie meer dan 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk.
 • 500 verkeersbonnen op de Van Beethovenlaan
  Liefst 500 automobilisten kunnen de komende weken een bekeuring thuis verwachten omdat ze woensdag 24 februaru te hard hebben gereden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal.
 • Bravis-verpleegkundigen realiseren innovaties
  De afgelopen acht maanden hebben dertien verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave Innovatieteam. Zij leerden meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Komende vrijdag ronden zij hun opleiding af met een presentatie van vier eigen ideeën waarmee de verpleegkundigen aan de slag zijn gegaan.
 • Vrouw (51) bedreigt jongens bij speelveld met groot mes
  Bij een speelveld aan de Pater Damiaanstraat in Roosendaal is woensdagavond 24 februari een vrouw aangehouden. Ze bedreigde verscheidene jongens met een groot mes van diverse jongeren. Er raakte niemand gewond.
 • Dit jaar twee winnaars bij ‘Beste idee van Groenhuysen’
  Dit jaar zijn er niet één, maar twee winnaars bij 'Het beste idee van Groenhuysen'. Na een nek-aan-nek race mag Ida Verbiest zich met haar ‘rollende speelbord’ volgens het publiek het beste idee van 2021 noemen. De ‘regie tablet’ van Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts gaat er dit jaar met de vakjuryprijs vandoor.

Sprundelse schopt en slaat agenten

op .

Een 39-jarige Sprundelse vrouw die vermoedelijk te veel had gedronken, heeft de politie vrijdagavond niet allen het het nodige werk bezorgd, maar agenten ook een schop en een kaakslag uitgedeeld.

Vrijdagavond rond 20.30 uur gingen agenten naar een melding van een relationele ruzie. Toen zij daar aankwamen is een 36-jarige man uit Sprundel aangehouden voor mishandeling omdat hij een 39-jarige vrouw uit Sint Willebrord in haar gezicht had geslagen. De vrouw wilde geen aangifte doen tegen de man.

Omdat de bewoner, de 36-jarige man, was aangehouden en de vrouw niet in het huis woonde, is zij verzocht om naar huis te gaan. De agenten vroegen een aantal keer de vrouw om naar huis te gaan. Dit wilde zij niet.
Vervolgens vorderden zij diverse keren dat zij de woning moest verlaten en dat als ze hieraan niet voldeed ze werd aangehouden. Omdat de vrouw niet wilde meewerken, doordat ze vermoedelijk onder invloed was van alcohol, is zij uiteindelijk aangehouden.

De vrouw werd door de agenten meegenomen naar het bureau in Breda. Onderweg in de auto ging het echter door het vermoedelijk gebruik van alcohol niet goed met de vrouw en werd een ambulance opgeroepen. Medewerkers van de ambulance hebben de vrouw onderzocht en zij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Toen de agenten de rit wilden vervolgen naar Breda, ging de vrouw zich heftig verzetten. Eén van de agenten werd door de vrouw tegen de borstkas geschopt en een andere agent kreeg een slag tegen de kaak en onderlip. De vrouw werd handboeien omgedaan om haar in bedwang te houden.

Eenmaal aangekomen in Breda is de vrouw verhoord voor het niet voldoen aan de vordering. Zaterdag is zij rond de middag weer heengezonden.
Omdat de vrouw geen aangifte deed tegen de man is ook hij weer heengezonden.