De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 oktober 2020

 • Zomertijd eindigt rustig, wintertijd begint ruw
  Flinke lagedrukgebieden ten noordwesten van Engeland gaan ons weer de komende week bepalen. Vandaag eerst nog wat bewolking, daarna de zon. Maar tegen de avond gaat de bewolking weer snel toenemen.
 • Bravis zet ook op longafdeling video-babyfoons in
  De Intensive Care en de Spoedeisende Hulp van Bravis zijn al vertrouwd met de babyfoon, vanaf deze week wordt het hulpmiddel ook ingezet op de longafdeling. De IC zet het apparaat in ter ondersteuning van beademingsapparatuur, pompen en dergelijke om alarmering op afgesloten kamers te signaleren.
 • Gratis mondkapjes voor mensen met een kleine beurs
  Voor mensen met een kleine beurs heeft de gemeente Roosendaal op verscheidene plekken gratis herbruikbare mondkapjes liggen. Voor ieder gezinslid vanaf 13 jaar twee stuks. 'Voor mensen die moeite hebben rond te komen, is elke euro er één', zo omschrijft wethouder Klaar Koenraad deze geste van de gemeente.
 • Weer 176 (te) hardrijders op de foto
  De extra verkeersconroles in Roosendaal naar aanleiding van klachten over hardrijders zijn nog steeds bezig. Zo zijn er eerder deze week controles geweest op de Predident Kennedylaan en de Antwerpseweg. Resultaat 176 bekeuringen.
 • Eerste paneel Zonneweihoek: ‘In meerdere opzichten een mijlpaal’
  Wethouder Klaar Koenraad en Marlies Bartels, voorzitter van kersvers burgerinitiatief StichtingEnergietransitie Roosendaal, hebben woensdagochtend 21 oktober gezamenlijk het eerste zonnepaneel van de Zonneweihoek gelegd. Dit moment wordt door beiden gezien als symbolisch begin van een reeks belangrijke ontwikkelingen op het pad naar een energieneutrale en klimaatvriendelijke gemeente Roosendaal.
 • Stemmen voor Cultuurprijs vanaf 26 oktober
  Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kan er gestemd op de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Die genomineerden zijn De Vrouwen van Wanten, de 5 kunstenaars van TONG IV en de Stichting Heerl’k. De Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020 wordt vrijdagavond 20 november uitgereikt in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 in Roosendaal.
 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.

Daar wint Popsport 2009-2010

Geschreven door Redactie op .

De jonge Roosendaalse popgroep Daar heeft zondag 9 mei 2010 de landelijke finale van Popsport 2009-2010 gewonnen. De band bestaat uit Marieke Haag (zangeres), Lars Knitel (gitarist), Alex Philipse (gitarist) en Joep van Gorp (drummer). Drie van hen zitten op het Norbertus. Daar begon in de zomer van 2006 als coverband.

Tijdens het finalefestival in een propvol Arsenaal Theater in Vlissingen wees de vakjury de Roosendaalse band als winnaar aan. Behalve Pinkpopkaarten, toegang tot de Making Your Band dag van High School Music Competition krijgt de winnaar ook nog extra coaching, managementbegeleiding, extra studiotijd en een heel promotiepakket. In de finale stonden tien bands.

Op de website van Popsport staat over Daar te lezen:"Bij het horen van Daar denk je aan dansbare, funky poprock met een sterke, afwisselende sound. Daar zoekt inspiratie uit alle hoeken, zoals: Joss Stone, Jimi Hendrix en de Red Hot Chilli Peppers. Deze cocktail van sounds maakt Daar een unieke combi. De fijne maar volle soul die Marieke neerzet met haar stemgeluid wordt subtiel aangevuld door gitarist Lars met zijn raggende riffs en soepele solo’s. Semm weet altijd een aanvullende baslijn neer te zetten die staat als een huis, maar funky genoeg is om het op zijn grondvesten te doen schudden. Drummer Joep, die weliswaar visueel op de achtergrond vindbaar is, laat zijn samenspel van drums en cymbals hun weg vinden door het volle en karakteristieke geluid van Daar.

Sinds het begin van Daar in de zomer van 2006 ontwikkelen de vier leden zich snel. Ooit begonnen als coverband met nummers uit de jaren ‘60 en ‘70, is Daar nu uitgegroeid tot een waardevolle band met afwisselend en hoogstaand eigen werk.
Optredens door heel Noord-Brabant zijn geboekt, met zalen zoals 013, Mezz en de Effenaar waarbij het publiek iedere keer opnieuw wordt overdonderd door de unieke performance van de band. Eigen nummers worden meegezongen door de fanatieke aanhang en het publiek gaat los.

Toonaangevende sites zoals OOR.nl of kranten zoals BN de Stem lieten eerder al positieve geluiden horen over de Roosendaalse band. Het akoestische nummer ‘On My Own’ wordt goed ontvangen en door mensen geciteerd als ”Top Hit”. De akoestische versie is inmiddels de 3.000 views gepasseerd op Youtube en de buzz duurt nog voort.
Bij Daar staat ontwikkeling permanent voorop. Daarom doen ze in 2009/2010 mee aan nationale wedstrijden en workshops zoals Popsport en Kunstbende. Noah Smits (van het programma ‘Rocknation’ en de band ‘Stereo’) noemde Daar ”een focking goede band, echt een focking goede band” tijdens het jurycommentaar van een regionale competitie waar Daar 2e werd. Daar vertoont zich ook uitstekend voor de camera. Begin 2009 hebben ze de nationale fotowedstrijd van Yarden gewonnen, met dank aan fotograaf Jeroen Knitel.

Het ontwikkelingsproces van Daar zal niet stoppen. Daar streeft ernaar om zich uiteindelijk te presenteren op de grote Nederlandse podia, zoals die van Pinkpop en Lowlands. Daar groeit, en de boodschap lijkt alvast duidelijk door de Nederlandse muziekwereld te pompen met hun funky poprock.">> Website Popband Daar