De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Daar wint Popsport 2009-2010

Geschreven door Redactie op .

De jonge Roosendaalse popgroep Daar heeft zondag 9 mei 2010 de landelijke finale van Popsport 2009-2010 gewonnen. De band bestaat uit Marieke Haag (zangeres), Lars Knitel (gitarist), Alex Philipse (gitarist) en Joep van Gorp (drummer). Drie van hen zitten op het Norbertus. Daar begon in de zomer van 2006 als coverband.

Tijdens het finalefestival in een propvol Arsenaal Theater in Vlissingen wees de vakjury de Roosendaalse band als winnaar aan. Behalve Pinkpopkaarten, toegang tot de Making Your Band dag van High School Music Competition krijgt de winnaar ook nog extra coaching, managementbegeleiding, extra studiotijd en een heel promotiepakket. In de finale stonden tien bands.

Op de website van Popsport staat over Daar te lezen:"Bij het horen van Daar denk je aan dansbare, funky poprock met een sterke, afwisselende sound. Daar zoekt inspiratie uit alle hoeken, zoals: Joss Stone, Jimi Hendrix en de Red Hot Chilli Peppers. Deze cocktail van sounds maakt Daar een unieke combi. De fijne maar volle soul die Marieke neerzet met haar stemgeluid wordt subtiel aangevuld door gitarist Lars met zijn raggende riffs en soepele solo’s. Semm weet altijd een aanvullende baslijn neer te zetten die staat als een huis, maar funky genoeg is om het op zijn grondvesten te doen schudden. Drummer Joep, die weliswaar visueel op de achtergrond vindbaar is, laat zijn samenspel van drums en cymbals hun weg vinden door het volle en karakteristieke geluid van Daar.

Sinds het begin van Daar in de zomer van 2006 ontwikkelen de vier leden zich snel. Ooit begonnen als coverband met nummers uit de jaren ‘60 en ‘70, is Daar nu uitgegroeid tot een waardevolle band met afwisselend en hoogstaand eigen werk.
Optredens door heel Noord-Brabant zijn geboekt, met zalen zoals 013, Mezz en de Effenaar waarbij het publiek iedere keer opnieuw wordt overdonderd door de unieke performance van de band. Eigen nummers worden meegezongen door de fanatieke aanhang en het publiek gaat los.

Toonaangevende sites zoals OOR.nl of kranten zoals BN de Stem lieten eerder al positieve geluiden horen over de Roosendaalse band. Het akoestische nummer ‘On My Own’ wordt goed ontvangen en door mensen geciteerd als ”Top Hit”. De akoestische versie is inmiddels de 3.000 views gepasseerd op Youtube en de buzz duurt nog voort.
Bij Daar staat ontwikkeling permanent voorop. Daarom doen ze in 2009/2010 mee aan nationale wedstrijden en workshops zoals Popsport en Kunstbende. Noah Smits (van het programma ‘Rocknation’ en de band ‘Stereo’) noemde Daar ”een focking goede band, echt een focking goede band” tijdens het jurycommentaar van een regionale competitie waar Daar 2e werd. Daar vertoont zich ook uitstekend voor de camera. Begin 2009 hebben ze de nationale fotowedstrijd van Yarden gewonnen, met dank aan fotograaf Jeroen Knitel.

Het ontwikkelingsproces van Daar zal niet stoppen. Daar streeft ernaar om zich uiteindelijk te presenteren op de grote Nederlandse podia, zoals die van Pinkpop en Lowlands. Daar groeit, en de boodschap lijkt alvast duidelijk door de Nederlandse muziekwereld te pompen met hun funky poprock.">> Website Popband Daar